0

A masszázs az egyik legjobb megoldás stressz ellen

A masszázs az egyik legjobb megoldás stressz ellen

Rendszeres fejfájással küzd? Nehezen dolgozza fel a mindennapi stresszt, és ez rányomja bélyegét közérzetére, emberi kapcsolataira? Sajnos tény, hogy sok esetben lehetetlen kiküszöbölni a feszültséget, ám ennek feldolgozásán és a lelki harmónia megteremtésén nagyon sok múlik. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a saját magunkra szánt idő sokszorosan megtérül, hiszen ha rendben van a psziché, az a testi egészség terén is megmutatkozik. Ma már az orvosok is elismerik, hogy a lélek megbetegedése egyértelműen hatással van a test állapotára, és ez akár tényleges fizikális panaszokban is jelentkezhet. Megoldás azonban létezik, méghozzá teljesen természetesen, mellékhatások nélkül.

A stressz elleni masszázs egyszerre alkalmas arra, hogy ellazítsa a testet, és ugyanakkor új energiákkal töltsön fel. A rendszeres stressz hatására az izmok merevvé válnak, ami további fájdalmakhoz vezethet. Nem ritka, hogy a fejfájás is visszavezethető a nyaki izmok merevségére. A megfelelő masszázstechnika alkalmazásával sikerülhet feldolgozni a feszültséget, és valósággal újjászületve hagyhatjuk el a masszázságyat.

A konkrét masszázsfogásokon túl fontos szerep jut a választott masszázsolajaknak és az alkalmazott technikának is. Az anyagcsere és a vérkeringés szintén fokozhatóak a masszázs segítségével, s így sikerülhet gyorsabban megszabadulni a szervezetben felhalmozódott méreganyagoktól. Nem csak a súlycsökkentés terén segíthet ez, de az immunrendszer erősítése kapcsán is. Ez utóbbi pedig elengedhetetlen annak érdekében, hogy erős, a stressznek is ellenálló szervezetnek örvendhessünk.

A masszázs a konkrét fizikai hatáson túl a lélek sebeire is egyfajta gyógyírként szolgál. A szakértő masszőr kezei között töltött időben a teljes befelé figyelés mellett olyan kényeztetés is éri a pszichét, amelynek pozitív hozadéka az élet minden területén megmutatkozik. Élvezze az immunrendszerre, egészségi állapotra, pszichére és fizikumra egyaránt jótékonyan ható masszázs típusokat, és felejtse el az életében jelen levő stresszt! Az izgalmas lehetőségeket magukban rejtő masszázsolajokat otthoni használatra is javasolják a szakemberek, így bármikor igazi wellness oázist teremthet a hálószobában vagy a fürdőben. Ne feledje, a test és a lélek harmóniája valósítja csak meg a teljes élethez szükséges alapfeltételeket!

Iktatva: Egészség, szépség

Írj most.

Küldés
MACIKA.hu
2011