0

A Balaton legjobb strandjai – hova érdemes menni?

A Balaton legjobb strandjai – hova érdemes menni?

A “magyar tenger” az idén nyáron is várja a fürdőzés és a napfény szerelmeseit. Ha még nem döntötte el, hogy melyik üdülőváros mellett teszi le voksát, érdemes áttekintenie, hogy melyek a Balaton legjobb strandjai, ezzel megkönnyítve választását. Keszthely városi strandja, a Szigetfürdő igazi különlegességként várja a turistákat, hiszen egyedülálló módon, az 1864-es építési idejének megfelelő, korhú berendezéssel áll rendelkezésre.

A Balaton legjobb strandjai között előkelő helyet foglal el a balatonfüredi Esterházy strand, mely a híres Tagore sétány végén található. Belépődíj ellenében élményelemekkel gazdagított medencékben is fürdőzhetnek az oda látogatók, és természetesen nem maradhat el a vizibicikli, a szörf, és a csúszdázás sem a kínálatból.

A balatonlellei Napfény strand és élményfürdő minden korosztály számára remek választásnak bizonyul , de a Alsóörs, Gyenesdiás, és Vonyarcvashegy sem maradhat el a Balaton legjobb strandjainak listájáról. Ami azonban sokaknál viszi a pálmát, az a siófoki Nagystrand, mely egész nyáron zsúfolt a turistáktól. Amennyiben némileg nyugodtabb pihenésre vágyik, akkor az Aranypart helyett válassza inkább a tómenti kisebb üdülőhelyeket, hiszen Zánka, Fonyód, Balatonalmádi szintén igényes kínálattal várják a nyaralókat.

A nyári tavasznak lassan úgy tűnik tényleg vége, még nincs késő elkezdeni a tervezgedést. Célozza meg a Balaton legjobb strandjait, és biztos lehet abban, hogy az idei nyaralás is jól sikerül majd!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011