0

A mesterlövész puska lövészet egy egészen egyedülálló élmény

A mesterlövész puska lövészet egy egészen egyedülálló élmény

Rajongsz a lövöldözős játékokért? Olyan filmeket nézel, ahol a fegyverek központi szerepet játszanak? A mozivászonról gyakran visszaköszönő mesterlövész fegyverek sokak szívét megdobogtatják, és legbelül szeretnének egyszer a kezükbe venni egy ilyet, sőt, mi több, kipróbálni azt. Erre ma már hazánkban is kínálkozik lehetőség, méghozzá élménylövészet keretein belül. S hogy mennyire van kereslet minderre? A hasonló, élmény-jellegű programok nem csak ajándékba, hanem saját részre is gyakran választottak.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban, amikor minden korábbinál nagyobb árudömping várja a vásárlókat az üzletekben, egyre nagyobb igény mutatkozik a másféle élmények és ajándékok iránt. Ugyan kétségtelen, hogy a kényelmet szolgáló műszaki cikkek, vagy a prémium kategóriás ruhák és parfümök hozzáadhatnak életünkhöz, de ha csak ezekről szólnak mindennapjaink, akkor bizony igencsak sivár lehet az élet. Ellenben a megélt élmények, az újszerű dolgok kipróbálása nem csak adrenalinnal árasztják el a szervezetet, de a tapasztalatnál fogva személyiségünkhöz is sokat hozzáadhatnak. Az élménylövészet éppen ezért az egyik olyan lehetőség, ami remek választás a fegyverek szerelmeseinek részéről.

 

Az élménylövészeten belül gyakorlatilag külön műfajt képeznek az olyan mesterlövész puskák, amelyekkel több száz méter távolságra lévő célpontokat is el lehet találni. Ha mindig is rajongtál A sakálban Bruce Willis karakteréért, vagy éppen a jófiúknak szurkoltál, akik mesterlövész puskákkal védték a mozivásznon az elnököt, akkor talán itt az ideje, hogy Te is kipróbálj egyet. A távcsöves fegyverek segítségével akár több ezer méterre is pontos lövést lehet leadni. A hazai lőtéren megrendezésre kerülő program során a vendégek olyan különleges fegyvereket is kézbe vehetnek és kipróbálhatnak, amelyekkel hazánkban csak egyetlen helyen van lehetőség találkozni.

 

A lövészet során persze nem azonnal a nagyágyúkkal fogsz indítani. A biztonsági eligazítást követően, a megfelelő védőfelszerelést viselve azok is kipróbálhatják a fegyvereket, akik még soha nem fogtak ilyet a kezükben. Természetesen a vonatkozó jogi szabályozást mindenképpen be kell tartani, így csak 14 év felettiek használhatnak éles lőfegyvert, ahhoz pedig, hogy 22-es kaliberűnél nagyobb fegyvert használhass, be kell töltened a 18. életévedet.

 

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011