0

Álláskeresés tippek: magabiztos fellépés és kommunikáció

Álláskeresés tippek: magabiztos fellépés és kommunikáció

Gondolkodott már azon, vajon miért nem sikerül megszereznie a kívánt állást? Az interneten található számos praktikus tanács ellenére sem érzi úgy, hogy önéletrajza versenyképes lenne a munkakeresés során? Netán előfordulhat, hogy az állásinterjú során tett, vagy mondott olyasmit, ami leendő munkaadóját elriasztotta attól, hogy a további szelekció során is találkozni kívánjon Önnel?

Napjainkban már a középiskolai tanulmányok során felhívják a figyelmet a hatékony álláskeresés módszereire, valamint egyes érettségire épülő OKJ-s szakképzések során külön tananyagot képez a viselkedéskultúra és a kommunikáció, mely témakörök alapvetően tartalmazzák az állásinterjún történő viselkedés normáit. Ha mégsem lett volna része ilyen ismeretek megszerzésében, a munkaügyi központok szervezésében is részt vehet különböző felkészítő tréningeken.

Ne gondolja, hogy az interjúztató személyek, vagy a cégvezetők maguktól tudják a helyes kommunikáció és a magabiztos fellépés minden elemét. Mögöttük is hosszú út áll ilyen téren, és folyamatosan képzik magukat, kommunikációs tréningekre járnak, hogy megfelelően tudjanak lereagálni egy-egy emberi szituációt. Bízzon önmagában, és ne feledje, kellő hozzáállással és magabiztossággal Önben is megvan mindaz, amivel álmai munkahelye igenis elérhető az Ön számára is. Feladni és beletörődni a jelenlegi helyzetbe mindig a legkönnyebb.

Ne adja fel ambícióit és vágyait, hiszen csak egy élet áll rendelkezésére ahhoz, hogy megvalósítson mindent, amire valaha is vágyott a karrier, a munka és a magánélet területén.

Iktatva: Állás
MACIKA.hu
2011