0

Értékpapír befektetés: az értékpapírszámla

Értékpapír befektetés: az értékpapírszámla

Mozgatható pénzeszközeink befektetésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Körültekintő döntéshozatallal és némi szakértelemmel az értékpapír piac kínálta befektetési módok egzisztenciális biztonságunk növeléséhez járulhatnak hozzá. Akár az elsődleges értékpapírpiacon történik a befektetés, ahol új értékpapír jön létre, akár a másodlagos piacon, ahol a már meglévő értékpapírok adás-vétele zajlik, a motiváció minden esetben a minél magasabb hozam elérése.

Laikusként, vagy a befektetési témakörhöz kevésbé értve igénybe vehetjük a befektetési szolgáltatók, brókercégek által kínált pénzügyi tanácsadók szakmai segítségét és nyithatunk egy értékpapírszámlát. Érdemes azonban valamit konyítanunk a témához, hiszen a brókercégek alkalmazottainak az az érdeke, hogy minél nagyobb forgalmat bonyolítsanak. Ezzel egyidejűleg természetesen az is tény, hogy a számítását megtaláló, és nyereséget realizáló ügyfél továbbra is befektető marad, ami a szolgáltató számára további forgalmat jelent majd.

Az értékpapír piacon való befektetőkénti megjelenésünk alkalmával alapvetően három típusú értékpapír közül választhatunk. A mai magyar kötvénypiacon az állampapírok vannak túlsúlyban, de gyakori, hogy nagyobb vállalatok is kötvénykibocsátással kívánnak befektetésre váró tőkéhez jutni. Pénzügyi döntésünk eredményeképp választhatjuk még a részvény és a befektetési jegy által kínált lehetőségeket.

Érdeklődési körünk, a befektetni kívánt pénzeszköz mennyisége, a tervezett futamidő, nyereségről alkotott elképzeléseink, tapasztalataink, valamint az egyes értékpapírpiacokon mutatkozó trendek a leginkább befolyásoló tényezők döntésünk meghozatalában.

Iktatva: Pénzügy
MACIKA.hu
2011