0

Kerti munkák novemberben

Kerti munkák novemberben

Bár még nincs itt a tél, de már nem ritkák a talaj menti fagyok, és a zimankós időjárás, ennek megfelelően tehát kertünket is érdemes felkészíteni a hideg hónapokra. Ha még nem fagy, akkor a tulipán, a krókusz és a jácint hagymáit nyugodt szívvel elültethetjük. Nem úgy a fagyérzékeny növényekkel, melyeket ilyenkorra már mindenképpen érdemes zárt, fagymentes helyre vinni. Bár a kaktuszok és a pozsgások elég jól bírják a hőmérséklet ingadozást, de nekik is szükségük van a magasabb hőmérsékletre télen. 

Kertünk méretétől függően a kerti munkák novemberben a lehullott levelek összesöprésével kezdődnek és végződnek. Érdemes foglalkozni a témával, hiszen ha a gyepen rajta hagyjuk a lombtakarót, könnyen befülledhet az alatta, mely a következő évben meglátszik majd egészségén.

A rózsatövek és az érzékeny cserjék tövének védelme mellett ne feledkezzünk meg az évelő dísznövények metszéséről sem, hiszen a kerti munkák novemberben ezzel is ránk várnak. Ha még mindig vannak olyan zöldségeink, gyümölcseink, melyeket nem szedtünk volna fel, vagy le, akkor mindenképpen végezzük el ezt a műveletet, mielőtt megfagynának azok.

A kerti munkák novemberben végződhetnek a madáretető készítéssel, mely kiváló elfoglaltság lehet a család számára egy hétvége alkalmával. Az éhes kis madarak pedig hamarosan visszatérő vendégeink lesznek a hideg hónapok beköszöntével. Gondoskodjunk róluk lehetőségeink szerint!

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011