0

Kitzbühel síelés: síbérlet árak, sípályák, szállodák és hójelentés

Kitzbühel síelés: síbérlet árak, sípályák, szállodák és hójelentés

Az alpesi városka, Kitzbühel, minden évben rengeteg turistára számíthat. Köszönhető ez elsősorban a kiválóan kiépített sípályáknak, de természetesen olyan egyéb értékekkel is bír, melyek idegenforgalmi szempontból jelentősek. A csodás táj, a kedvező időjárási körülmények, a kifogástalan gasztronómia, valamint a környékbeli programlehetőségek mind-mind mágnesként vonzzák a sportolni vágyókat Tirolba.

Ausztria egyébként is népszerű a magyar turisták körében is, hiszen könnyen megközelíthető, és okosan választva szálláshelyet az árak sincsenek a csillagokban. Kiztbühel leghosszabb sípályája Kaser Extended névre hallgat, és jelentős szintkülönbségeivel teszi próbára a síelők tudását és edzettségét. A freeride kedvelők számára 32 kilométer hosszúságú mélyhavas lejtő áll rendelkezésre, és a síelők 24 kilométeres fekete pálya kihívásaival is találkozhatnak.

A síközpont kiválóan alkalmas gyermekek és kezdők számára is, s amiért különösen előnyös e terület mellett dönteni, az a számukra ingyenesen használható tanulólift és pályák. A síbuszok és a parkolás szintén ingyenes, ez utóbbi alól egyedül a Hahnenkamm kabinos előtti parkoló képez kivételt.

Kitzbühel közelében az igen színvonalas szállodáktól kezdve a kis hegyi kunyhókig számos szálláslehetőség megtalálható, és természetesen az árak is változó képet mutatnak ennek megfelelően. A remek vendéglátóhelyek mellett diszkók, bárok, éjszakai szórakozóhelyek is várják a kikapcsolódni vágyókat. A régi nem csak télen kínál programokat, hiszen túraútvonalak, kirándulóhelyek, golfpályák és fürdőzési lehetőség is rendelkezésükre áll a látogatóknak.

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011