0

Klíma márkák áttekintése

Klíma márkák áttekintése

Miután meghoztuk a döntést, hogy klímát szeretnénk beszereltetni, vár még ránk egy talán még nagyobb döntés, hogy pontosan milyen klímát is válasszunk. Az alábbiakban igyekszünk bemutatni a legnagyobb márkákat, hogy ezzel is megkönnyítsük az Ön dolgát.

Az utóbbi években jelentősen csökkent az árkülönbség a közép- és a felsőkategóriás készülékek között, így amennyiben a büdzsénk engedi, érdemesebb lehet ezek közül válogatni, hiszen hosszabb távon sokat spórolhatunk a hatékonyságukkal. A megbízhatóságuk pedig biztosítja, hogy minimális meghibásodással és szervizköltségekkel kell számolnunk a jövőben.

Nézzük meg akkor a nagyobb márkákat.

 Fujitsu

A japán Fujitsu klímákat a kiemelkedően magas minőség és a jó ár-érték arány jellemzi a legjobban.

A megbízhatóságukat az elenyésző 0.1%-os meghibásodási arányuk is bizonyítja. Nem véletlen, hogy a cég a piacon szinte egyedülállóan akár 10 év garanciát is vállal bizonyos termékeire.

A széles termékválasztékot és a jó minőséget a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetik, legyen szó szabályozási lehetőségekről vagy akár szűrőrendszerekről. A piacon az egyik legjobb szűrőkkel rendelkeznek és a készülékeik zajszintje is meglepően alacsony.

Itthon remek szervizhálózattal rendelkeznek és a készülékek könnyen szerelhetőek.

 Daikin

A Daikin az egyik legjobb nevű márka mind itthon, mind pedig nemzetközi viszonylatban, ha légkondícionálókról van szó. A japán cég számos leányvállalattal rendelkezik, köztük az európai székhelyű Daikin Central Europe céggel. Az itthon forgalmazott készülékeik 80%-át Európában gyártják, míg az elektronika, a kompresszorok és a hűtőközeg fejlesztése Japánban zajlik. A belgiumi kutatóközpontjuk pedig biztosítja, hogy az európai éghajlatoknak legmegfelelőbb termékeket dobják a piacra. Széleskörű lakossági és ipari termékpalettájuk minden egyes darabját a megbízhatóság és a kiváló minőség jellemzi. Kiemelkedően alacsony zajszint és számos extra funkció biztosítja továbbá a legnagyobb kényelmet. Fontos megemlíteni az erős helyi támogatottságot, ami lehetővé teszi a gyors szervizelést és a folyamatosan elérhető alkatrészeket.

Panasonic

A jól ismert Panasonic márkáról mindenkinek a megbízhatóság és a magas minőség jut eszébe. Nincs ez másképp akkor sem, ha légkondícionálókról van szó. A japán vállalat 2018-ban lesz száz éves. Ehhez mérten a cég jól kiépített szervizháttérrel rendelkezik klímák terén is. Továbbá fontos megemlíteni, hogy jelentős erőfeszítéseket tesznek a környezetkímélő megoldások fejlesztésére, emiatt az összes készüléküket szigorú vizsgálatoknak vetik alá. Külön európai fejlesztőközpontjuk biztosítja, hogy minél inkább a helyi igényekre tudják szabni termékpalettájukat és biztosítsák a kiemelkedő mennyiségű és minőségű kényelmi funkciót, amik a Panasonic készülékekhez tartoznak.

 Toshiba

A Toshiba klímáit az áramvonalas külső és a halk működés fémjelzi. Ezek a készülékek a legtakarékosabb berendezések közé tartoznak, így ha az alacsony villanyszámla az egyik fő szempont, akkor remek választás lehet a japán cég. Az elsődleges szempontjuk a minőség, ezt a folyamatos fejlesztéseikkel biztosítják. Akár tíz év garanciát ígérnek, amivel számunkra is jelzik, hogy valóban megbízható termékekről van szó.

LG

A jól ismert kóreai márka sem marad el megbízhatóságban és minőségben a versenytársak mellett. A folyamatos kutatás fejlesztésnek köszönhetően egyre bővül már így is jelentős termékválasztékuk. Szigorú minőségbiztosítási rendszer és környezetkímélő megoldások jellemzőek az LG-re. Art Cool sorozatuk pedig több nemzetközi design díjat is hazavihetett.

Fisher

A Fisher klímagyártó cég a japán SANYO leányvállalata és a megbízható középkategóriát képviselik a piacon. Termékeikre a kedvező ár-érték arány és a gazdaságos üzemeltethetőség a jellemző. Egyedülállóként számos kényelmi funkció található meg az alapáras termékeikben is, ami más gyártóknál csupán a prémium kategóriába fért már bele. Az összes készülékük remek szűrőkkel rendelkezik, a felső kategóriás berendezésekben pedig a cég saját Cold plazma névre hallgató szűrője található, ami már a szagokat és a baktériumokat is semlegesíti. A márka kiváló hazai háttér-támogatással rendelkezik, így a szervizeléssel sem lesz problémánk.

Gree

A kiváló ár-érték arány másik úttörője a kínai Gree, ami az egyik legnagyobb nemzetközi gyártókapacitással rendelkező klímagyártó cég. 1991 óta vannak jelen a piacon és termékeiket azóta is a kiváló minőség jellemzi. Hatalmas lakossági és ipari választékkal rendelkeznek és több másik márka termékei is a Gree gyáraiban készülnek (Cascade, Airwell, Nord). 2009 óta a jó nevű Daikin-nel együttműködésben fejlesztik kompresszoraikat és vezérlésüket. Itthon a jó alkatrész ellátottságon kívül a gyors szállítással is kiemelkednek.

Midea

A másik jelentős kínai cég a Midea, akik bár eredetileg háztartási gépekkel foglalkoztak, most már több mint 30 éve vannak jelen a klíma piacon is. Az alacsonyabb ár mellé még mindig hibátlan minőség társul, ám gépeik kissé hangosabbak a többi felsőkategóriás berendezéshez képest. Ennek ellenére ők is folyamatosan növelik fejlesztő és gyártó kapacitásukat és a 2004 óta klímáikat Toshiba kompresszorokkal gyártják, amik tovább növelik a megbízhatóságukat.

Iktatva: Elektronika
MACIKA.hu
2011