0

Konzolra programok telepítése, hogyan?

Konzolra programok telepítése, hogyan?

Mindegy, hogy új készüléket vásároltál, vagy a régiről szeretnéd a mentéseket az új konzolra átvinni, mindkettőre megvannak a lehetőségek. Ez utóbbi esetében az USB csatlakozón keresztüli módszert javasoljuk, de program telepítés és frissítés alkalmával több lehetőség is áll rendelkezésre. Az Xbox Live szolgáltatáson keresztül internetkapcsolattal a konzolszoftver frissíthető. 

Játéklemezről történő telepítés alkalmával általában rákérdez a rendszer arra, hogy frissíti-e a szoftvert. Egyes Kinect-játékok kifejezetten megkövetelik ezt, hiszen optimálisan csak a telepítés utáni időnkénti frissítéssel működnek. Természetesen akkor sincs semmi veszve, ha a konzollal nem tud az internetre csatlakozni. A programtelepítés után a frissítést elvégezheti úgy is, hogy a számítógépre letölti az ehhez szükséges zip fájlt, majd azt az USB-meghajtóra áthúzza, s ezt csatlakoztatja a konzolhoz, melyet újraindítva az Xbox azonnal rákérdez, hogy frissítse-e a szoftvert.

Természetesen a játékhoz nem kötelező a frissítés, csupán bizonyos, már a korábban említett esetekben, valamint akkor, ha online szeretnénk használni készülékünket. A kívánt programot telepíthetik a játékosok HDD-re, s onnan játszhatóak is a játékok, viszont a lemezre minden egyes alkalommal szükség van hozzá, hiszen onnan indítja el a konzol a játékot.

A témával foglalkozó fórumokon olvashatva hasznos információk találhatóak az egyes telepítési problémákkal kapcsolatban, valamint a konzolok világát górcső alá vevő weboldalak is segíthetnek abban, hogy a programokat miként telepíthetjük Xbox-unkra.

 

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011