0

Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni?

Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni?

Véletlenül letörölt olyan fájlokat, amelyek fontosak lennének az Ön számára? Megsérült, vagy nem olvasható merevlemeze? Másként érzékeli a meghajtót a Windows? Számos olyan probléma adódhat a mindennapi számítógép használat során, melyek kapcsán érdemes szakemberre bízni a mihamarabbi megoldást. Amennyiben hasonló jelenségeket tapasztal, célszerű profit választani az adatmentés feladatára. De mégis mennyi esély van arra, hogy a sérült merevlemezről a szükséges adatokat valóban meg is lehessen menteni? A Szamitogepjavitas.com azt javasolja, hogy bízzuk olyan cégre a munkát, mely sikerdíjjal dolgozik, tehát csak akkor kell fizetni, ha valóban eredményes is volt az adatmentés.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy a merevlemezzel kapcsolatos problémákra még azok bekövetkezte előtt fényt derítsünk. Gyakran előfordul, hogy mindenféle előjel nélkül szembesülünk adatvesztéssel, és a merevlemez sérülésével, de sokat tehetünk a megfelelő programok használatával a megelőzés érdekében. A Hard Disk Senintel kifejezetten alkalmas arra, hogy segítségével felderítsük a merevlemezen esetlegesen előforduló bad sectorokat. Nagyrészt ezek okolhatóak a merevlemez meghibásodásáért, így ha a rendszeres merevlemez ellenőrzés során ezek száma növekszik, úgy mindenképpen célszerű adatainkat lementeni egy másik adathordozóra. 

A megfelelő szakemberek választásával nem csak az elveszett adatok állíthatóak vissza, de a töröltek is, ráadásul sérült Windows esetében is megoldható az adatmentés. Amennyiben a fej hibásodott meg, úgy annak pormentes környezetben történő cseréjével újra használhatóvá tehető a merevlemez.

Iktatva: Elektronika
MACIKA.hu
2011