0

Sikeres fogyókúra: az egészséges fogyás mértéke

Sikeres fogyókúra: az egészséges fogyás mértéke

Önbizalmunk és mindennapjainkhoz való pozitív hozzáállásunk mellett a túlsúlytól való megszabadulás, és testzsír százalékunk szinten tartása egészségi állapotunkra is jelentős hatást gyakorol. A túlsúly gyakran évek múltán vezet olyan szervi problémákhoz, melyek ésszerű fogyókúrával a zsír lerakódásának kezdetekor megelőzhetőek lettek volna.

A világháló, a női magazinok, a média csordultig a különböző fogyókúrás lehetőségekkel, ám egyéni adottságaink és életritmusunk szabják meg leginkább, melyek azok a módszerek és leginkább milyen kombinációban, melyek végül eredményre vezetnek. Csak a táplálkozás megváltoztatásán alapuló fogyókúra semmiképpen sem célravezető. A testmozgással kombinált étrend-, és életmódváltás a hatékony fogyás titkai.

A sikerességhez nagymértékben hozzájárul, ha mindezeket kiegészítjük az egyes diétatípusokból átvett módszerekkel. A kizárólag zöldség és gyümölcsfogyasztás nem egészséges, viszont ha ebből kiragadjuk a nagy mennyiségű, zsírégető hatásáról ismert citrusfélék fogyasztását, a bevitt vitaminmennyiség pozitívuma mellett a kilók csak úgy leolvadnak majd rólunk. Az almaecet-fogyókúra alapanyagát is beépíthetjük zsírszegény reggelink mellé minden nap egy pohár víz segítségével. Felesleges tízezreket hatékonynak titulált fogyasztószerekre költenünk, viszont segítséget jelenthet az anyagcsere felgyorsítását és energiafelhasználásunk megfelelő beállítását célzó fogyókúrát elősegítő pezsgőtabletta fogyasztása, melyet a nagyobb drogériákban beszerezhetünk.

Az önmagunkkal és testünkkel szembeni elégedettség életünk minden területére rányomja bélyegét. Legyen szó akár az áhított munkalehetőségről, az állásinterjún való magabiztos fellépésről, akár párkapcsolatunkban betöltött szerepünkről, a külsőségek és testalkatunk semmiképp sem elhanyagolható tényezők.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011