0

Szétfagyott csövek okoznak beázásokat a téli időszak alatt

Szétfagyott csövek okoznak beázásokat a téli időszak alatt

Szivárgó vízre, vagy indokolatlanul magas vízszámlára lett figyelmes? A probléma észlelésekor érdemes mihamarabb szakembert hívni, aki gyorsan a dolgok végére tud járni. Ha az otthonunkhoz tartozó rendszerekről van szó, akkor a kifogástalan működés nélkülözhetetlen. A téli hideg rendszerint jelentős hatással van a vízvezetékekre, valamint a csövek általános állapotára. Az elmúlt hetek igencsak fagyos éjszakái miatt sokan szembesültek a szétfagyott vízórák és csövek jelentette gondokkal.

A helyzet már csak azért is figyelmet érdemel, mert akár komoly költségekkel is járhat az, ha nem fordulunk időben szakemberhez. A beázott falak, burkolatok kicserélése jelentősen megdobja a költségeket, ráadásul az elfolyt víz is plusz kiadásokkal növeli a számlákat. Kétszintes házak esetében akár mindkét szinten beázásokkal kell számolni, és persze ezzel egyidejűleg az akár hetekig is eltartó helyreállítási munkálatokkal.

Ugyan duguláselhárítás esetén orvosolhatjuk a helyzetet házilagos módszerekkel, de csőtörés kapcsán ez már korántsem így van. Ha már megtörtént a baj, akkor érdemes kihívni a vízvezetékszerelőt, aki speciális felszereléssel és tudással száll szembe a problémával. A kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével pontosan feltérképezhető a rendszer, és így fény derülhet arra, hogy hol van a csőtörés pontos helye. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény téli időszakban sokkal többen keresik fel a profikat. A hagyományos dugulásokon túl a leggyakoribb probléma ilyenkor a szétfagyott csövek okozta helyzet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzésben rejlő erőt. A téli hideghez közeledve célszerű a vízórát, vagy annak aknáját a megfelelő hőszigetelő anyagokkal ellátni. Ezzel nem csak a vízóra szétfagyása, de a csövek meghibásodásai is megelőzhetőek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a beázások a konkrét csőcserén túl a az ingatlan helyreállításának költségeit is maguk után hozzák, tehát nem mindegy, milyen hamar hívunk szakembert a felmerülő feladatok elvégzésére. A kemény mínuszokkal járó idei tél sokak számára okoz problémát és komoly költségeket. Előzze meg, hogy ezúttal a vízórával, valamint a csövekkel is gond legyen! Ha eddig nem gondoskodott a vízóra és a kerti csapok szigeteléséről, akkor még nincs késő ezt megtenni.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011