1

Tényleg gyógyító erejű a Reiki kezelés?

Tényleg gyógyító erejű a Reiki kezelés?

Állandó fejfájás gyötri, és nem tudja, mit tehetne a fájdalomcsillapítók szedése helyett? Napjainkban számos olyan civilizációs betegséggel szembe kell néznünk, melyek korábban talán nem is léteztek. Az orvostudomány sok esetben tehetetlen, hiszen szervi problémák hiányában nehéz kezelni a pszichésen jelentkező gondokat. A reiki gyógyítás a beszámolók szerint bármilyen fizikai vagy pszichés eredetű panasz esetén használható, de remekül alkalmazható akkor is, ha szeretné megelőzni az említett problémák kialakulását. A természetgyógyászat már számtalanszor bebizonyította, hogy akkor is segítőtárs lehet, ha a hagyományos orvoslás módszerei csődöt mondtak.

Sokan kétkedve állnak az alternatív gyógymódok irányába, hiszen mai társadalmunkban betegség esetén legelőször a gyógyszerekért nyúlunk. Arról azonban gyakran elfeledkezünk, hogy a mellékhatások ördögi köre csak további egészségügyi problémákhoz vezethet. Mindemellett amellett sem mehetünk el, hogy a nem kezelt pszichés gondok testi fájdalmakban jelenhetnek meg, s ez esetben még fontosabb a gyökerek megtalálása, és kezelése. A reiki gyógyítás többek között e téren is remek választásnak bizonyul. A kezelés során a kezelő mintegy csatornaként szolgál az energiák közvetítésében, melyek hatására a test, a szellem és a lélek egyensúlya megteremtődik, csökken a stressz, a feldolgozatlan feszültségek pedig feloldódnak.

A reiki gyógyítás iránt érdeklődve ma már számos helyen lehetőség nyílik arra, hogy igénybe vegyük a hozzáértők szakértelmét, s akár mi magunk is elsajátíthatjuk a módszert, hogy segíteni tudjunk azokon, akik a természetgyógyászat ezen irányába fordulnának a hagyományos orvoslás helyett, vagy azt kiegészítve. A reiki energiát bárki képes közvetíteni, csupán a megfelelő ismeretek birtokában kell lennie.

Az egész testre ható reiki gyógyítás akár meditációs módszerként is használható, s akik már próbálták, egyet értenek abban, hogy teljesen kicserélődtek a kezelés végére, és rendszeresen igénylik újra és újra az azon való részvételt. Nem csak környezetünkben teremt harmóniát a módszer, hanem megváltoztatja életünkhöz való hozzáállásunkat is. Segítségével elengedhetőek a lényegtelen dolgok, események, hogy valóban csak arra koncentráljunk a mindennapokban, ami boldogságunkat, és kiegyensúlyozottságunkat szolgálja – akár hosszú távon is.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011