0

Itt az ősz, a legjobb időszak egy margitszigeti futásra!

Itt az ősz, a legjobb időszak egy margitszigeti futásra!

Az egészséges életmód elképzelhetetlen a rendszeres testmozgásra való odafigyelés nélkül. A konditermek egész évben remek lehetőséget kínálnak az edzéshez, de a szabadban történő mozgás élményéhez nem foghatóak. A futópadokat legalább az őszi időszakban érdemes a Margitszigetre cserélni, hiszen a verőfényes napsütés és a kellemes hőmérséklet kiválóan alkalmas ahhoz, hogy átmozgassuk testünket.

Fogyás és állóképesség érdekében is remek választás a futás, amelyhez mindössze egy jó futócipőre és persze sok-sok kitartásra van szükség. Ha egy kicsit profibban akarja felszerelni magát, akkor érdemes körbenézni a playsport.hu webáruházban , de olyan étrend-kiegészítők között is válogathat, amelyek kifejezetten a fizikai megterhelés előtt, illetve utána ajánlottak.

S hogy mégis kiknek ajánlott a futás? Gyakorlatilag mindenkinek, ám az intenzitás megválasztásán nagyon sok múlik. Különösen a jelentős súlyfelesleggel küzdőknek érdemes körültekintőnek lenni, hiszen a túlzott megterheléssel ízületeik épségét kockáztathatják. A szakemberek nekik azt javasolják, hogy kezdjék sétával, majd lassú kocogással váltsák fel időnként ezt. Amint a plusz kilók megindulnak, és nő az állóképesség, úgy emelhető a táv és az intenzitás.

A futás nem csak a felesleget pucolja le a testről, de a szív-és érrendszerre is jótékony hatással van. Az intenzív izzadás előnyeit a bőr állapotán is meg lehet érezni, de a hasi zsírtól való megszabadulásnak is remek módja a hetente többször beiktatott futás. A Margitsziget festői környezetet és friss levegőt biztosít ehhez, méghozzá a belváros szívében.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011