Cikkek a(z) Nyílászáró kategóriákból

Tudta, hogy az emelő-toló ajtókat sokkal könnyebb tisztítani?

Tudta, hogy az emelő-toló ajtókat sokkal könnyebb tisztítani?

A tökéletesen sima profilfelületnek köszönhetően sokkal könnyebben tisztíthatók az emelő-toló ajtók. A Veka profilok minőségi nyílászárók, amelyek teljesen betörésbiztosak köszönve a tökéletes stabilitásnak és a sarokmerevítésnek. Hőszigetelési védelemmel és zajvédelemmel rendelkeznek, ezáltal hosszú éveken keresztül biztosítják a családoknak a nyugodt otthoni légkört. Nem kell aggódni azért, hogy magas lesz a fűtésszámla és abban is biztosak lehetünk, hogy otthonunk nagyon csöndes lesz. A Veka profilokból évek óta csak ’A’ osztályú minőségi termékeket… Tovább: Tudta, hogy az emelő-toló ajtókat sokkal könnyebb tisztítani?»

Milyen szerepeket tölthet be egy alumínium redőny a Balatonnál?

Milyen szerepeket tölthet be egy alumínium redőny a Balatonnál?

A csodálatos Balaton partjáról, az utánozhatatlan hangulatú magyar tengerről a legtöbb embernek bizonyára nem az jut eszébe, hogy milyen fontos lehet itt egy alumínium redőny. Mindez azonban csak addig maradhat nyitott kérdés, amíg nem vásárolunk egy kis nyaralót, nem nyitunk egy éttermet, vagy nem lakunk már eleve ott. A Balaton ugyanis bármily csodálatos is, egy ott található ingatlannál elengedhetetlenül fontos a megfelelő árnyékolás, hovatovább olyan tényezők, mint a szigetelés, vagy… Tovább: Milyen szerepeket tölthet be egy alumínium redőny a Balatonnál?»

Mik az alumínium redőny előnyei?

Mik az alumínium redőny előnyei?

Lakásfelújítók körében gyakran választott redőny típus az alumíniumból készült. Amennyiben még nem döntötte el, hogy melyik alapanyag mellett teszi le voksát, érdemes megismerkednie azokkal a pozitívumokkal, melyekkel a kulturált megjelenésű, a hang-, és hőszigetelés terén kiválóan bizonyított megoldás szolgálja otthona kényelmét.  Ha szeretne részletes információhoz jutni az alumínium alapanyagú redőnytípusokról, valamint ezek előnyeiről, akkor ide kattintva megteheti azt. A redőnyök leeresztett állapotban alkalmasak arra, hogy szűrjék, vagy teljesen kizárják a… Tovább: Mik az alumínium redőny előnyei?»

Miért éri meg az utólagos ablakszigetelés?

Miért éri meg az utólagos ablakszigetelés?

Szomorú tény rádöbbenni, hogy nyílászáróinkkal bizony még egy telet nem lehet kihúzni. A régi építésű házak esetében fordul elő a leggyakrabban, hogy a beépített ablakok akár szerkezeti hiányosságaiknál fogva, illeszkedési okokból kifolyólag, vagy egészen egyszerűen az üvegen keresztül annyi hőt veszítenek, ami a fűtésszámlán jelentősen meglátszik. Az utólagos ablakszigetelés lehetővé teszi a probléma kiküszöbölését anélkül, hogy cserére lenne szükség.

Üvegezéssel a természetes megvilágításért

Üvegezéssel a természetes megvilágításért

Előfordult már Önnel, hogy a kerti összejövetel olyan jól sikerült, hogy egy eltévedt labda a nappali ablakában landolt? Talán kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor hirtelen válik szükségessé az üvegezés. Ezzel a melegebb hónapokban gyakorlatilag még semmilyen probléma nincsen, de a zimankós időjárás mellett bizony nagyon gyorsan áthűl a lakás. A megbízható és gyorsan rendelkezésre álló szakemberek az üvegezés terén legalább olyan jelentőséggel bírnak, mint például zárcsere alkalmával. Az aktuális… Tovább: Üvegezéssel a természetes megvilágításért»

Zárcsere: ha nem nyílik az ajtó

Zárcsere: ha nem nyílik az ajtó

Lehet, hogy eddig úgy tekintett a zárcsere szükségességére, mint valami misztikus dologra? Ez bárkivel megtörténhet, csak épp önnel nem? Az ön ajtózára minden körülmények között jól működik, soha nem mondja be az unalmast? Sajnos ebben nem lehetünk egyáltalán biztosak. Már Murphy törvénye is igazolta régen, hogy, ami elromolhat, az el is romlik. Igazából, ha ajtózárról van szó, soha nem lehetünk teljes mértékben biztonságban. Képzelje el azt a bosszúságot, és kellemetlenséget,… Tovább: Zárcsere: ha nem nyílik az ajtó»

Utólagos ablakszigetelési módszerek

Utólagos ablakszigetelési módszerek

Az utólagos ablakszigetelés a legtöbb régi nyílászárónál eredményesen alkalmazható. Az évek, gyakran évtizedek során keletkezett hézagok eltömítését ma már számtalan utólagos ablakszigetelési eljárással sikerrel szüntethetjük meg. Ezzel sokat spórolhatunk, hiszen nem kell többé az utcát fűtenünk, a meleg garantáltan a lakásban marad. Ha csak a rossz szigetelés miatt kényszerülnénk nyílászáróink cseréjére, az utólagos ablakszigetelés erre is megoldást nyújt, hiszen akár az elvetemedett ablakokat is tökéletesen szigetelővé tehetjük általa. Az utólagos… Tovább: Utólagos ablakszigetelési módszerek»

Árnyékolók tetőtéri ablakokra

Árnyékolók tetőtéri ablakokra

A tetőtéri ablakok árnyékolásánál számos más szempontot is figyelembe kell vennünk, mint egy normál ablak esetében. Ennek elsődleges oka a hőmérsékleti különbség, hiszen a tetőtéri helyiségekben nyáron gyakran 5-10 fokkal is többet mutat a hőmérő, mint a lakás egyéb részeiben. Ezért talán a leglényegesebb tényező a tetőtéri árnyékolásnál, hogy a hővédelemről és a fénycsökkentésről egyformán gondoskodjunk. A rolókat főként a tetőterek belső árnyékolására használják. Hogy milyen mértékben szűrik meg a… Tovább: Árnyékolók tetőtéri ablakokra»

A lakás felújítása: nyílászárók, padló és festés

A lakás felújítása: nyílászárók, padló és festés

A lakás felújítása olyan teendő, mely előbb, vagy utóbb mindenki életében elérkezik. Az esztétikai megfontolások mellett az is fontos szempont, hogy az ingatlan ne veszítsen az idők folyamán értékéből. A viharok okozta tetőkárok, a nyílászárók elavulása, a kopott burkolat, vagy a költséges fűtési rendszer mind olyan tényezők, melyek jelentősen csökkentik piaci értékét. Ha egy esetleges értékesítés során nem szeretnénk sokat veszíteni rajta, mindenképpen folyamatosan tartsuk karban akár a ház külsejét,… Tovább: A lakás felújítása: nyílászárók, padló és festés»

Ez a MAgyar CIkk KAtalógus első híre!

Ez a MAgyar CIkk KAtalógus első híre!

Ez a MAgyar CIkk KAtalógús első híre! Mármint micsoda? Hát az hogy elindult az oldal. Hamarosan cikkek és hírek tömege kerül az oldalra, csak és kizárólag magyar nyelven, magyar forrásból: ez a MACIKA.hu.  

MACIKA.hu
2011