Cikkek a(z) Pénzügy kategóriákból

Ön már kért segítséget pályázatíró cégtől?

Ön már kért segítséget pályázatíró cégtől?

Ha eddig nem járt sikerrel, akkor lehet érdemes szétnéznie az olyan weboldalakon, mint a forrascentrum.hu. 2014 és 2020 között sok milliárd forintnyi forrás jelent meg, amelyekre pályázhatnak a vállalkozások. A pályázatokra alkalmas vállalkozások zöme ezt meg is teszi, ám egyáltalán nem mindegy, hogy maguk látnak neki a pályázatírásnak vagy profi segítséget kérnek. Mivel igen sok cég nyújt be pályázatot így érdemes talán profikra bízni, hogy biztosan célt érjünk és mi legyünk… Tovább: Ön már kért segítséget pályázatíró cégtől?»

Összehasonlítás: nem ugyanúgy teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak

Összehasonlítás: nem ugyanúgy teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak

Biztos anyagi hátteret szeretne maga mögött tudni a nyugdíjas években? Nem bízik az állami nyugdíjrendszerben, vagy aggasztóan kevés összegre számíthat majd? A nyugodt, harmonikus öregkor érdekében célszerű már most előre gondolkodni, és a fizetésből megtakarítani egy bizonyos összeget. A magánnyugdíjpénztárak hasznos választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy a nyugdíjas években ne kelljen hiányt szenvednie semmiből, és az egyre növekvő, egészségmegőrzésre szánt összegeket is minden gond nélkül finanszírozni tudja. A magánnyugdíjpénztárak tagdíjai… Tovább: Összehasonlítás: nem ugyanúgy teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak»

Az én megbízható tánciskolám! – céges sikertörténetek

Az én megbízható tánciskolám! – céges sikertörténetek

Az én történetem 2013-ben kezdődött amikor megalapítottam a „Cubana” nevezetű tánciskolámat gyerekek részére. Kezdetekben nagyon sok nehézséggel kellett szembenéznem, de sikerült minden kihívást legyőznöm. Most megosztom, hogy sikerült egy kis vállalkozásból sikeres tánciskolát létrehoznom. A kezdetekben sok nehézséggel kellett szembenéznem, először is problémáim voltak azzal, hogy az emberek eljöjjenek az órákra, de nagy nehezen sikerült összehoznom 3 csoportot. Mivel a terem, amit béreltem drága volt, ezért összeszedtem az edző ismerőseimet,… Tovább: Az én megbízható tánciskolám! – céges sikertörténetek»

Sikeres fogyasztóvédelmi referens vizsgák az ügyvédi irodánál

Sikeres fogyasztóvédelmi referens vizsgák az ügyvédi irodánál

Hazánkban egyedülálló szolgáltatásként indított a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda fogyasztóvédelmi referens képzést, melynek keretein belül 20 fő szerzett képesítést – írja a Lakatos Köves Ügyvédi Iroda angol nyelvű oldala. A két hónapon át tartó oktatás iránt a legtöbben a telekommunikáció, valamint a kiskereskedelmek területéről érkeztek az érdeklődők. A népszerűség annak is köszönhető, hogy év elején lépett életbe az a törvény, amely az 50 millió eurónál nagyobb jövedelemmel rendelkező, vagy 250 főnél… Tovább: Sikeres fogyasztóvédelmi referens vizsgák az ügyvédi irodánál»

Behajtási költségátalány – az új ptk. szerint mit jelent?

Behajtási költségátalány – az új ptk. szerint mit jelent?

Manapság ahhoz, hogy egy cég sikeresen működhessen, és hosszú távon is jelen legyen a piacon, elengedhetetlen, hogy megfelelő figyelmet fordítson követeléseinek behajtására. Egy jó kintlevőség kezelő segítségével ez maradéktalanul megvalósítható, s ezzel kapcsolatban azzal is érdemes tisztában lennie, hogy a kintlevoseg.hu szerint behajtási költségátalány csak akkor jár, ha tényleges behajtási cselekmény valósult meg. Ez utóbbira legalább akkora hangsúlyt érdemes fordítani, mint a könyvelésre, vagy az értékesítésre, hiszen az elmaradott kifizetések csak… Tovább: Behajtási költségátalány – az új ptk. szerint mit jelent?»

Állami támogatás jár-e használt lakásra?

Állami támogatás jár-e használt lakásra?

A munkaerőpiaci és gazdasági helyzet, a bérszínvonal és az árak alakulása napjainkban sok család számára nehezítik meg a saját otthon megteremtésének feltételeit. A legtöbb fiatal szülői támogatás nélkül sok év alatt sem tudna összegyűjteni annyi pénzt, hogy saját erőből meg tudjon vásárolni egy lakást. Számukra az állami támogatás nem feltétlen építkezéshez, vagy új lakás vásárláshoz lenne szükséges, hanem használt ingatlan vételhez is nagyon jól jönne. Az elmúlt időszakban több internetes… Tovább: Állami támogatás jár-e használt lakásra?»

Mennyi a nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye?

Mennyi a nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye?

A nyugdíj előtakarékossági szerződést 2006-ban hívták életre, mintegy a többpilléres nyugdíjrendszer egyik elemeként. A gyakorlatilag nyugdíjcélra szolgáló befektetési számla mivel banki szolgáltatás, így ennek megfelelően költségvonzata is van, de ennek nagysága előnyei mellett eltörpülnek. A folyamatosan gyarapodó befektetéshez a szerződést megkötő ügyfél egy idő után mindenféle díj nélkül juthat hozzá, és amellett sem mehetünk el, hogy jelentős adókedvezmény is igényelhető utána. Az adóhatóság a többletet a nyugdíj előtakarékossági számlán jóváírja,… Tovább: Mennyi a nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye?»

Éles tőzsdei számla kimutatás – ismerje meg, mit takar a fogalom!

Éles tőzsdei számla kimutatás – ismerje meg, mit takar a fogalom!

Szeretne otthonosan mozogni a tőzsde világában, és befektetéseit úgy eszközölni, hogy azok a lehető legbiztosabb hozamot tegyék lehetővé? Nem csak a vonatkozó alapfogalmak ismerete nagyon fontos a témát illetően, hanem a tapasztalat is, hiszen a tőzsde működésének pontos átlátása kezdőként szinte lehetetlen. Az éles tőzsde számla kimutatás segítségére lehet abban, hogy egy bizonyos időszak tevékenységei milyen eredményeket képesek produkálni, de tény, hogy a gyakorlat, és az idők során megtapasztaltak hatására kezdhet el a kezdeteknél hatékonyabban és sikeresebben jelen lenni a tőzsdézésben. Amennyiben nem érzi elég tájékozottnak magát, és a kezdetekkor némi útmutatásra lenne szüksége, mindenképpen megéri szakértőhöz fordulni, aki elkalauzolja azon a területen, melynek lehetőségeit okosan kiaknázva folyamatos bevételhez juttathatják.

Életbiztosítás kalkulátor: Neked mennyibe kerül?

Életbiztosítás kalkulátor: Neked mennyibe kerül?

Belegondoltál már abba, hogy miként készülsz fel egy váratlan tragédiára? Ezt a kérdést sajnos nem mindenki teszi fel magának. A magyar lakosság nagy része pedig alulbiztosítottnak számít. Valószínűleg Te is ismersz olyat, aki inkább elkölti azt a pénzét, amit akár az egyébként dráguló életbiztosítás díjának fedezésére fordíthatna. “Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár havi egy mozijegy árából is már jelentős biztosítási védelemben részesülhetsz” – tudtuk meg Eletbiztositas.com tanácsadójától.

Netrisk biztosító: a 6 milliárdos üzlet

Netrisk biztosító: a 6 milliárdos üzlet

A biztosítási piacon több szempontból is előkelő helyet elfoglaló Netrisk biztosító sokak számára bizonyult már a múltban is a legjobb választásnak, és a 2010-es eladás után sem változott a helyzet. Egykori tulajdonosai a jól működő céget azért adták el, mert a 6,4 milliárd forintos vételár a piaci viszonyok között igencsak jónak mutatkozott. Az első online biztosítás kalkulátort ügyfeleinek kínáló Netrisk biztosító 2012-ben is várja ügyfeleit, és az online biztosítás kötés… Tovább: Netrisk biztosító: a 6 milliárdos üzlet»

MACIKA.hu
2011