Cikkek a(z) Utazás kategóriákból

A Hévízi-tó

A Hévízi-tó

A Balaton környéke számos programlehetőséget kínál mindazoknak, akik a “magyar tenger” szépsége mellett szeretnének dönteni. Nem csak a nyári strandolás és élményfürdőzés miatt éri meg a régiót választani, hiszen az év minden időszakában akad látnivaló és kikapcsolódási lehetőség a területen. A kalandparkok, wellness szállodák, várak, a Balaton-felvidék túraútvonalai, és a Hévízi-tó az északi part nagyvárosaival és borvidékeivel együtt olyan komplex idegenforgalmi kínálatot nyújt, mely miatt méltán választják sokan hazánk e… Tovább: A Hévízi-tó»

Kirándulás Bük környékén: hova érdemes?

Kirándulás Bük környékén: hova érdemes?

Nyaralást tervez? Esetleg egy hosszú hétvége erejéig kapcsolódna ki? Bük a természet szerelmeseinek éppen úgy ajánlott, mint a fürdőzés, vagy az izgalmas programok kedvelőinek. Környékbeli szállások ezen az oldalon találhatóak, pénztárcától és egyéni igényektől függően gyorsan megtalálhatja az ideális szálláshelyet. Ha a város nevezetességei és a fürdő nem nyújtana elegendő programot, akkor lássuk, mi mindennel töltheti még az időt Bük környékén! Szombathely a Nyugat-Dunántúl legnagyobb városaként várja a turistákat, s mivel Büktől… Tovább: Kirándulás Bük környékén: hova érdemes?»

Érdekes balatoni programok: a Szigligeti vár

Érdekes balatoni programok: a Szigligeti vár

A Balaton környékére tervez kirándulást, és az élményfürdők mellett szívesen felfedezné a régió történelmi nevezetességeit? A Szigligeti Vár az egyik legnnépszerűbb látnivaló, és várhatóan a jelenlegi felújítási munkálatok után még többen döntenek majd a várséta és a gyönyörű kilátás mellett. A 750 éves múltra visszatekintő építmény a török uralom ideje alatt mindvégig ellenállt az idegen hatalomnak, falait végül a Habsburgok rombolták le.

Bécs legszebb helyei

Bécs legszebb helyei

Bécs hazánkhoz való közelsége, az autópályán való könnyű megközelíthetőség, valamint a számos látnivaló miatt remek választásnak bizonyul akár egy hosszú hétvégére, akár egyhetes tartózkodásra. Amennyiben végig szeretné járni az osztrák főváros minden nevezetességét, bizony fel kell kötnie a nadrágot, mert ezekben nincs hiány! Néhány olyan igyekszünk most összeválogatni, melyeket semmiképpen sem érdemes kihagyni. Bécs legszebb helyei között kiemelt figyelmet érdemes a Schönbrunni kastély a Pálmaházzal, a kávézónak otthont adó Gloriette-vel, az állatkerttel, és… Tovább: Bécs legszebb helyei»

Kitzbühel síelés: síbérlet árak, sípályák, szállodák és hójelentés

Kitzbühel síelés: síbérlet árak, sípályák, szállodák és hójelentés

Az alpesi városka, Kitzbühel, minden évben rengeteg turistára számíthat. Köszönhető ez elsősorban a kiválóan kiépített sípályáknak, de természetesen olyan egyéb értékekkel is bír, melyek idegenforgalmi szempontból jelentősek. A csodás táj, a kedvező időjárási körülmények, a kifogástalan gasztronómia, valamint a környékbeli programlehetőségek mind-mind mágnesként vonzzák a sportolni vágyókat Tirolba.

Horvátország természeti csodája: a Plitvicei-tavak

Horvátország természeti csodája: a Plitvicei-tavak

Nem véletlenül kapott helyet az UNESCO Világörökség listáján az a horvátországi látnivaló, mely minden évben sokakat vonz a tavasztól őszig terjedő időszakban. A Plitvicei-tavak méltán híres vízesései, és türkizkék vizű tavai valóban életre szóló élményt jelentenek az oda látogatók számára, akik túrázhatnak, kirándulhatnak, és mesés fényképeket készíthetnek a Nemzeti Park területén. Bár hazánkból is sok társasutazás indul a régióba, de érdemesebb az egyéni utazás mellett dönteni, így nem kell igazodnia… Tovább: Horvátország természeti csodája: a Plitvicei-tavak»

Görögország legszebb helyei

Görögország legszebb helyei

A nyári főszezonnak már vége, és lassan a mediterrán tengerpartok is kiürülnek, de Görögország legszebb helyei azok számára kitűnő választásnak bizonyulnak még mindig, akik elsősorban nem a fürdőzés céljából keresik fel a hellén földet, sokkal inkább a természeti szépségek, valamint az ókori emlékek miatt. A tikkasztó hőséggel szemben tavasszal és ősszel kellemes hőmérséklet kínál remek városnézéssel töltött napokat a turisták számára.  A fővárosban megtalálható, i. e. V. században épült nevezetességek… Tovább: Görögország legszebb helyei»

Fedett élményfürdők Magyarországon

Fedett élményfürdők Magyarországon

Élményelemekkel gazdagított medencék, wellness lehetőségek és jobbnál-jobb éttermek. Tudja már, hogy idén ősztől melyik fürdőnek lesz rendszeres látogatója? Ha eddig a strandolás időszaka rendszerint véget ért az augusztus zárultával, idén akkor is érdemes elgondolkodnia azon, hogy hétvégente engedélyez magának egy kis pihenést. Ehhez a fedett élményfürdők Magyarországon remek választásnak bizonyulnak, ugyanis korosztálytól függetlenül jól érezheti magát e komplexumokban. Azt talán felesleges is megemlíteni, hogy a fiatal korosztály körében már csak… Tovább: Fedett élményfürdők Magyarországon»

A Jászberényi Állatkert

A Jászberényi Állatkert

A természet és az állatok kedvelői számára bizonyára nem hangzik ismeretlenül a Jászberényi Állatkert neve, mely igazi kuriózum hazánk hasonló létesítményei között. Apró mérete ellenére olyan gazdag növény-, és állatvilág található meg benne, mely miatt mindenképpen érdemes legalább egyszer felkeresnie azt. A barátságos hangulat, a rendkívül igényes kialakítás garantáltan elnyeri majd tetszését, és időről-időre vissza kíván majd térni oda, hogy újra meglátogassa a mackókat, vagy a mókás kengurukat. Kétségtelenül kedvencnek… Tovább: A Jászberényi Állatkert»

Élményfürdő és szállás egy helyen

Élményfürdő és szállás egy helyen

Volt már nyaralni idén, vagy még csak az elkövetkező időszakban indul útnak a családdal, barátokkal? Bár kétségtelen, hogy az apartmanok, vendégházak is remek választásnak bizonyulnak szálláshelyként, de azok a komplexumok, ahol élményfürdő és szállás egy helyen található meg, biztos, hogy teljes kikapcsolódást biztosítanak. Hazánknak nem csak az idegenforgalmilag frekventált területein találhatóak hasonló wellness szállodák, hanem a némileg kisebb településeken is. Ha ilyen mellett teszi le voksát, még a szállodát sem… Tovább: Élményfürdő és szállás egy helyen»

MACIKA.hu
2011