Cikkek a(z) Állás kategóriákból

Tömeges elbocsátások esetén nagyon fontos a rendezett jogi háttér

Tömeges elbocsátások esetén nagyon fontos a rendezett jogi háttér

Bár a munkaerőpiac helyzetében némi javulás tapasztalható az elmúlt időszakban, mégis tény, hogy vannak olyan területek, ahol sorra zárnak be az üzemek, vagy átszervezésekre, esetleg tömeges létszámleépítésre van szükség. Ezek azok a feladatok, melyek során a jogszabályoknak való maximális elégtétel nélkülözhetetlen a későbbi vitás helyzetek megelőzéséért. Ha pedig már bekövetkezett a baj, és felmerültek a gondok, akkor a tapasztalt, és a helyzetből a legjobbat kihozni képes szakemberek munkája az ajánlott…. Tovább: Tömeges elbocsátások esetén nagyon fontos a rendezett jogi háttér»

Mennyit keres egy német orvos?

Mennyit keres egy német orvos?

Nem ritkaság napjainkban a külföldi munkavállalás, és különösen így van ez egészségügyi téren. Nem csak egy orvos, de bármilyen ápoló, vagy egészségügyi dolgozó jól kereshet Németországban végzett munkával. Természetesen nem csak a diplomásokra van igény az európai országban, hiszen a munkaerő közvetítő irodák számos esetben szakmunkásoknak is segítséget nyújtanak a megfelelő munkahely megtalálásához. Az Ő esetükben a nemzetközi OECD felmérések szerint nehezebb a boldogulás.

Munkavállalás külföldön – megéri?

Munkavállalás külföldön – megéri?

A magyarországi munkaerő piaci viszonyokat figyelembe véve sokakban merül fel a kérdés, vajon nem lenne-e érdemesebb valahol külföldön munkát vállalni, s ezzel megteremteni azt az anyagi biztonságot, melyet talán itthon több éves munkával sem sikerülne. A lehetőség mindenki előtt nyitott, ám ezen lényeges döntés meghozatala előtt érdemes tájékozódni a témában, hiszen ellenkező esetben könnyen meglepetés érhet minket. Már jó ideje közismert tény, hogy bizonyos munkakörök képviselői előszeretettel választják a külföldi… Tovább: Munkavállalás külföldön – megéri?»

Álláskeresés tippek: magabiztos fellépés és kommunikáció

Álláskeresés tippek: magabiztos fellépés és kommunikáció

Gondolkodott már azon, vajon miért nem sikerül megszereznie a kívánt állást? Az interneten található számos praktikus tanács ellenére sem érzi úgy, hogy önéletrajza versenyképes lenne a munkakeresés során? Netán előfordulhat, hogy az állásinterjú során tett, vagy mondott olyasmit, ami leendő munkaadóját elriasztotta attól, hogy a további szelekció során is találkozni kívánjon Önnel? Napjainkban már a középiskolai tanulmányok során felhívják a figyelmet a hatékony álláskeresés módszereire, valamint egyes érettségire épülő OKJ-s… Tovább: Álláskeresés tippek: magabiztos fellépés és kommunikáció»

Ez a MAgyar CIkk KAtalógus első híre!

Ez a MAgyar CIkk KAtalógus első híre!

Ez a MAgyar CIkk KAtalógús első híre! Mármint micsoda? Hát az hogy elindult az oldal. Hamarosan cikkek és hírek tömege kerül az oldalra, csak és kizárólag magyar nyelven, magyar forrásból: ez a MACIKA.hu.  

MACIKA.hu
2011