Cikkek a(z) Elektronika kategóriákból

Ezért éri meg szerszámkocsit vásárolni

Ezért éri meg szerszámkocsit vásárolni

A tárolás kérdése a háztartások minden szintjén megjelenik. Nem mindegy, milyen eszközök szolgálják a konyhai praktikusságot, és a gardrób rendszerezéséhez megvannak a leginkább megfelelő kiegészítők. De mi a helyzet a garázzsal? Hogyan tárolhatóak a barkácsoláshoz, otthoni javításokhoz szükséges eszközök átláthatóan? Milyen megoldás javasolt azok számára, akik ezernyi apró csavarral, készülékkel dolgoznak munkájuk során? Mind az üres, mind az előre felszerelt szerszámkocsik sok előnnyel járnak. A nagy teherbírással rendelkező, praktikus belső… Tovább: Ezért éri meg szerszámkocsit vásárolni»

Mikor érdemes számítógép szervizhez fordulni?

Mikor érdemes számítógép szervizhez fordulni?

Az asztali számítógépek és a laptopok a mindennapi elfoglaltságok szerves részeit képezik. Sokan aligha tudjuk elképzelni a munkavégzést vagy a kapcsolattartást számítógép nélkül, ráadásul gyakran nélkülözhetetlen az ügyintézéshez. Szabadidős elfoglaltság terén is sokan teszik le a voksot a korszerű technológia mellett, a gamer PC-k pedig elképesztő teljesítménnyel és játékélménnyel ajándékozzák meg tulajdonosaikat. Amit azonban rendszeresen használunk, azzal problémák is adódhatnak. Vannak olyan jelek, melyek egyértelműen arra utalnak, javításra van szükség…. Tovább: Mikor érdemes számítógép szervizhez fordulni?»

Hogyan működik a vonalkódolvasó

Hogyan működik a vonalkódolvasó

Az első vonalkód 1974-ben tűnt fel egy csomag rágógumin. Azóta a vonalkódok a mindennapi életünk részéve váltak. Mára majdnem az összes terméken található már vonalkód, de nem csak bevásárlás közben találkozhatunk velük, hanem szinte mindenhol. A cégek számos logisztikai probléma megoldását könnyíthetik meg a vonalkódok megfelelő használatával. Mi is az a vonalkód? Segítségükkel vizuális formában jeleníthetünk meg különböző információkat, amiket ezután gépek segítségével dekódolhatunk. Kétféle vonalkódot különböztethetünk meg, az egydimenziós… Tovább: Hogyan működik a vonalkódolvasó»

Klíma márkák áttekintése

Klíma márkák áttekintése

Miután meghoztuk a döntést, hogy klímát szeretnénk beszereltetni, vár még ránk egy talán még nagyobb döntés, hogy pontosan milyen klímát is válasszunk. Az alábbiakban igyekszünk bemutatni a legnagyobb márkákat, hogy ezzel is megkönnyítsük az Ön dolgát. Az utóbbi években jelentősen csökkent az árkülönbség a közép- és a felsőkategóriás készülékek között, így amennyiben a büdzsénk engedi, érdemesebb lehet ezek közül válogatni, hiszen hosszabb távon sokat spórolhatunk a hatékonyságukkal. A megbízhatóságuk pedig… Tovább: Klíma márkák áttekintése»

Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni?

Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni?

Véletlenül letörölt olyan fájlokat, amelyek fontosak lennének az Ön számára? Megsérült, vagy nem olvasható merevlemeze? Másként érzékeli a meghajtót a Windows? Számos olyan probléma adódhat a mindennapi számítógép használat során, melyek kapcsán érdemes szakemberre bízni a mihamarabbi megoldást. Amennyiben hasonló jelenségeket tapasztal, célszerű profit választani az adatmentés feladatára. De mégis mennyi esély van arra, hogy a sérült merevlemezről a szükséges adatokat valóban meg is lehessen menteni? A Szamitogepjavitas.com azt javasolja,… Tovább: Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni?»

Csúcsmobilok összehasonlítása: Galaxy S6, LG G4 és iPhone 6

Csúcsmobilok összehasonlítása: Galaxy S6, LG G4 és iPhone 6

Az okostelefonok világa iránt kicsit is érdeklődők rendszeresen figyelemmel követik azokat az újdonságokat, amelyek minden korábbinál izgalmasabb lehetőségeket ígérnek. A területen töretlen népszerűségnek örvendenek az LG, valamint a Samsung legújabb fejlesztései. A gyártók igyekeznek figyelemmel követni a felhasználói igényeket, és úgy alakítani a készülékek tudását, valamint az általuk kínált lehetőségeket, hogy azzal még inkább elégedettek legyenek a telefonok tulajdonosai. A 2015-ös év egyik leginkább várt készüléke a Samsung Galaxy S6, amelyből… Tovább: Csúcsmobilok összehasonlítása: Galaxy S6, LG G4 és iPhone 6»

Porszívó teljesítmény szabályzó az EU-ban

Porszívó teljesítmény szabályzó az EU-ban

Az elektronikai cikkek piacán új szabályozásra lesz érdemes odafigyelni a jövőben, ugyanis szeptember 1-től csak 1600 W alatti teljesítményű porszívót lehet értékesíteni az EU-ban – erősítette meg a márkás gépekre szakosodott LUX-PARTS Kft . Az előírás szeptember elseje után gyártott készülékekre érvényes , az előtte készültekre nem. Nem csak az 1600 W teljesítmény szerepel azonban a szabályozásban, hanem az éves fogyasztás sem lehet több, mint 62 kilowattóra. A szakértők egyetértenek abban, hogy a… Tovább: Porszívó teljesítmény szabályzó az EU-ban»

Tudja miben tárolják a mesterlövészek a puskájukat?

Tudja miben tárolják a mesterlövészek a puskájukat?

Az akció műfaj kedvelői kedvenc filmjeikben lépten-nyomon találkozhatnak a nagy kaliberű mesterlövész puskákkal, ám azt kevesen tudják, hogy milyen körültekintő tárolást igényelnek ezek az eszközök. Mivel maga a puska sem egy könnyű darab, így hasznos, ha olyan tároló-, és hordozó alkalmatosság mellett teszi le voksát a profi, amely nem növeli a szükségesnél nagyobb mértékben a terheket. Többféle célra kínál tároló eszközöket az egyik legkedveltebb webáruház a területen. A Pelishop szakértője szerint… Tovább: Tudja miben tárolják a mesterlövészek a puskájukat?»

A csavarkompresszor technikai jellemzői

A csavarkompresszor technikai jellemzői

Az utóbbi évtizedekben a megmunkálási technológiák fejlődése nagy gyorsasággal történt, mivel a kliensek egyre szigorúbb követelmények alapján fogalmazzák meg a kívánt termék jellemzőit. A fejlődési iram a kompresszorgyártási iparban is észlelhető, napjainkban már több száz példány közül is választhatunk. A masszív felépítésű csavarkompresszor az egyik leginkább strapabíró kompresszor, amit többféle ipari ágon is alkalmaznak, profik és amatőrök egyaránt.

Otthon megtervezhető és összerakható riasztórendszer

Otthon megtervezhető és összerakható riasztórendszer

Szeretné mindig biztonságban tudni lakását, házát? Otthonunk és értéktárgyaink védelme rendkívül fontos, hiszen bármiféle külső behatolás egy élet munkáját teheti tönkre. A betörés pedig nem csak anyagi kárt okozhat, de megingatja az otthonunk biztonságosságába, sérthetetlenségébe, és nyugalmába vetett hitünket is. Amennyiben Önnek sem mindegy, hogy milyen riasztórendszer nyújt védelmet, tegye le voksát olyan otthon megtervezhető és összerakható típusok mellett, melyek már számtalanszor bizonyítottak a piacon. Ez a rendszer például a… Tovább: Otthon megtervezhető és összerakható riasztórendszer»

MACIKA.hu
2011