Cikkek a(z) Autó kategóriákból

Autó

Kitalálod mit árul a Traffipaxbolt?

Kitalálod mit árul a Traffipaxbolt?

A traffipaxbolt.hu oldalán egészen különös technológiával rendelkező kiegészítőket nézhetsz meg. Választhatsz tolatóradart, radardetektort, Blinder blokkolót, traffipax jelzőt. Mégis miben segíthetnek ezek a különleges kütyük? Természetesen a mindennapos közlekedésben és akár súlyos bírságok elkerülésében is. A fixen telepített traffipaxok ellen érdemes megvásárolni a Kiyo márkájú radar detektort, amely ingyenesen frissíthető GPS adatbázis alapján már magyar nyelven is jelzi számodra, ha a közelben traffipaxok telepítettek. Ezen felül jelzi a veszélyes útszakaszok helyét, az átlagsebességmérő… Tovább: Kitalálod mit árul a Traffipaxbolt?»

Nem mindig érdemes a szerviztől megvásárolni az alkatrészeket

Nem mindig érdemes a szerviztől megvásárolni az alkatrészeket

A biztonságos közlekedés gyakran azon múlik, hogy mennyire figyelünk oda a jármű általános állapotára és karbantartására. Nincs ez másként akkor sem, ha a tavasztól késő őszig nagy népszerűségnek örvendő motorozásról van szó. A járgány rengeteg rajongót tudhat magáénak, akik főként az említett időszakban gurulnak az utakra és fedezik fel magányosan, vagy motoros túrák keretein belül hazánk legszebb tájait. Nem ritka, hogy külföldi vidékekre, tengerparti szakaszokra is eljutnak a motorosok, s… Tovább: Nem mindig érdemes a szerviztől megvásárolni az alkatrészeket»

Ha megunta hogy mindig kézzel kell nyitnia a kapuját

Ha megunta hogy mindig kézzel kell nyitnia a kapuját

A kényelmes és praktikus megoldások hívei nem szívesen mondanak le ezekről akkor sem, ha otthonuk kialakításáról van szó. Sokak számára már a hazaérkezés első pillanatától kezdve fontos, hogy mennyire korszerű kialakítás és kényelmi szint fogadja őket, s mindez már a parkoláskor is szerephez jut. Nem mindegy, milyen igényes az autóbejáró, mint ahogy a kapu felszereltsége is fontos szerephez jut.  Amikor alig várjuk, hogy végre megpihenhessünk otthonunkban, a lehető legkevesebb időt… Tovább: Ha megunta hogy mindig kézzel kell nyitnia a kapuját»

Vicces videók – biztonsági kamera rendszerek megőrzött felvételei

Vicces videók – biztonsági kamera rendszerek megőrzött felvételei

A biztonsági kamerák ma már mindennapjaink részévé váltak, és legyen szó akár a tömegközlekedési eszközökről, az utcákról, vagy saját otthonunkról, a biztonságunkat szolgáló berendezések mindenhol megtalálhatóak. Az általuk kínált előnyök mellett azonban magukban rejtik azt a lehetőséget is, hogy sokszor bizony olyan jeleneteket is rögzítenek, amelyeket inkább tartanánk meg saját magunknak.  A biztonsági szakemberek gyakran találkoznak egy-egy átmulatott éjszaka után hazafelé botladozó figurák alakításával, de nem ritka az sem, hogy… Tovább: Vicces videók – biztonsági kamera rendszerek megőrzött felvételei»

A flottakövetés leghatékonyabban GPS segítségével oldható meg

A flottakövetés leghatékonyabban GPS segítségével oldható meg

Gondot okoz a flottakövetés? Nem tudja, merre járnak a nap folyamán gépjárművei, és nem ártana az alkalmazottakat is figyelemmel követni a mindennapokban? Napjainkban, amikor a költséghatékony megoldások minden korábbinál keresettebbek, érdemes ilyenek mellett letenni a voksot akkor is, ha cége gépjárműparkjáról, vagy az üzemanyag felhasználás kritikus kérdéseiről van szó.  A havi kiadások tervezéséhez nélkülözhetetlen, hogy átfogó kép álljon rendelkezésre a megtett kilométerekről, hiszen az útviszonyok, illetve a városon belüli, valamint… Tovább: A flottakövetés leghatékonyabban GPS segítségével oldható meg»

Kötelező az AdBlue üzemanyag adalék?

Kötelező az AdBlue üzemanyag adalék?

A 2009-ben életbe lépő Euro 5-ös környezetvédelmi normának megfelelően AdBlue üzemanyaggal kell ellátni mindazokat a gépjárműveket, melyek SCR katalizátor rendszerrel vannak felszerelve, ezzel csökkentve a kibocsátott káros nitrogén-oxidok mennyiségét. A magyar Adblue forgalmazó a termék mellett Adblue szivattyú és tartály kínálattal is áll az érdeklődők rendelkezésére. De mi is tulajdonképpen az AdBlue? Ez egy nagy tisztaságú, karbamidot tartalmazó oldat, melyet az említett tartály és szivattyú folyamatosan adagol, így gépjármű tulajdonosként csak… Tovább: Kötelező az AdBlue üzemanyag adalék?»

Téli vezetési tanácsok – erre ügyeljen, ha útnak indul!

Téli vezetési tanácsok – erre ügyeljen, ha útnak indul!

A havas, jeges, ónos esőtől jégpályává vált utakon a közlekedés nem csak gyakorlatot, de rendkívüli odafigyelést, és mindenekelőtt felkészültséget követel meg. Téli vezetési tanácsok sora igyekszik ellátni az autósokat a legfontosabb tudnivalókkal, melyeket a biztonság szolgálatába állíthatnak. Mindenekelőtt azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni a négy milliméternél nem kopottabb téligumi fontosságát, melyet már a hét fok körüli hőmérséklet közeledtével célszerű felszereltetni a gépjárműre. A fagyálló ablakmosó folyadék mellett célszerű téli ablaktörlőt… Tovább: Téli vezetési tanácsok – erre ügyeljen, ha útnak indul!»

A KRESZ szerint kötelező a mobiltelefon kihangosító a gépkocsiba

A KRESZ szerint kötelező a mobiltelefon kihangosító a gépkocsiba

A mobiltelefonálás bizonyítottan is negatív hatással van az autóvezető koncentrálóképességére, hiszen akárhogy is nézzük, figyelme megosztott. A biztonság ára nem túl magas, online elérhetőek olcsóbb kihangosító rendszerek is. Sokan még mindig a headset-et választják, ám sem a hallás egészsége miatt, sem kényelmi szempontokból nem ez bizonyul a leginkább megfelelőnek. Kihangosító rendszer választásával azonban biztos lehet abban, hogy a rendőr nem állítja majd meg azért, mert telefonáláson kapta. Az okostelefonok mára… Tovább: A KRESZ szerint kötelező a mobiltelefon kihangosító a gépkocsiba»

Mikor lehet hasznos a teherautó bérlés?

Mikor lehet hasznos a teherautó bérlés?

Kik és miért választják a teherautó bérlést? Lesz-e bármilyen hatással az e-útdíj bevezetése az üzletágra?

A költözés mellett a legnagyobb haszna a kereskedelmi áruszállítás esetén van – nyilatkozta a Határautó teherautó bérlési osztályvezetője. Az viszont részben még a jövő titkának számít, hogy a 3,5 tonna feletti gépjárművekre kötelező e-útdíj hosszú távon milyen hatással lesz a keresletre, valamint a bérbeadás áraira.

Amit nem érdemes hazacipelni: száraz kutyatáp

Amit nem érdemes hazacipelni: száraz kutyatáp

A bevásárlás sokak számára egyet jelent a cipekedéssel, s különösen így van ez, ha olyan nehéz áruk is beszerzésre várnak, mint a kutyaeledel. A harminc kilós nehéz súlyok nem cipelésre valók, ennél egyszerűbb a házhozszállítás. Természetesen nem az apró ölebek táplálékmennyiségét érdemes alapul venni, hiszen ha kutyáról beszélünk, akkor azért beláthatjuk, étvágyban nem szenvednek hiányt ezek az állatok. Ahelyett tehát, hogy saját dolgát nehezítené meg, célszerű házhozszállítási lehetőséggel élnie, hiszen… Tovább: Amit nem érdemes hazacipelni: száraz kutyatáp»

MACIKA.hu
2011