Cikkek a(z) Kert kategóriákból

A mulcsozás menete lépésről lépésre

A mulcsozás menete lépésről lépésre

A mulcsozás a mezőgazdaságban és háztartási méretekben is kiemelt jelentőséggel bír. Az igazi profik jól tudják, hogy a növények természetes táplálásának alapja a talajban lezajló élet. Ez befolyásolja a növények védelmét is. A mulcsozás tekintetében sokféle változattal találkozhatunk. Az un. komposzthagyó mélymulcs esetében a termőföldön, a talajon komposztálódik a szerves anyag. Ennek köszönhetően a talajtakarás is megvalósítható, sőt, a kiszáradástól, a tápanyagok kimosódásától is védenek a felhasznált alapanyagok. Védelem a… Tovább: A mulcsozás menete lépésről lépésre»

Készítsünk madáretetőt PET palackból

Készítsünk madáretetőt PET palackból

Télen az egyik legvédtelenebb állatok a madarak, akik ilyenkor nagyon ki vannak szolgáltatva az embereknek. Nyáron a madarak nagyon hasznosak a kertekben, hiszen minden kártevőt és bogarat elpusztítanak, amelyek árthatnak a termésnek. Ilyenkor télen a mi dolgunk, hogy támogatásunkról biztosítsuk ezeket az állatokat. Télen a madarak az eleséget nagyon nehezen találják meg a vastag hótakaró alatt. A hideg beköszöntével a legjobb, ha készítünk számukra egy etetőt. Ezt elkészíthetjük használt PET… Tovább: Készítsünk madáretetőt PET palackból»

LD-AGRO SORVEZETŐK SZÉLES KÍNÁLATA

LD-AGRO SORVEZETŐK SZÉLES KÍNÁLATA

Az Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft-nél megtalálhatóak az egyszerűbb, hamar megtérülő sorvezető GPS-ek és a minden igényt kielégítő professzionális, automata kormányzással és RTK-pontosságú (2-3 cm) mezőgazdasági GPS-ek is. Az Mg Navigátor V1 egy közkedvelt sorvezető GPS, megúhult formában, még több funkcióval formában. Az LD-Agro Mg Navigátor V1 sorvezető 30 cm alatti sorcsatlakozási pontossággal dolgozik, 18 cm-es, hatalmas érintőképernyőjén minden fontos információt leolvashat: pillanatnyi sebesség, az elvégzett munka területe, stb. A megművelt táblák… Tovább: LD-AGRO SORVEZETŐK SZÉLES KÍNÁLATA»

Ezek a trendi téglakő lerakási minták és színek

Ezek a trendi téglakő lerakási minták és színek

Kertépítés előtt áll, és a térkövezés kapcsán is ízléses megoldás mellett szeretne dönteni? Napjainkban, amikor rendkívül széles választék áll rendelkezésre a piaci kínálatban, nem könnyű kiválasztani azt a típust, amely a homlokzathoz is illeszkedik, és funkcióját tekintve is megfelel elképzeléseinknek. S ha már megtörtént a beszerzés, még mindig ott a kérdés, hogy milyen mintával érdemes dolgozni. Bármilyen téglakövet választ (lehetőségek itt: Dalostuzep.hu Barabás téglakő), ne feledkezzen meg arról sem, hogy… Tovább: Ezek a trendi téglakő lerakási minták és színek»

Virágoskert ötletek

Virágoskert ötletek

Ahhoz, hogy az otthon töltött időben jól érezzük magunkat, nem csak a lakás berendezésére, valamint a belsőépítészeti megoldásokra érdemes hangsúlyt fektetni, hanem a ház körüli kert megtervezésére is. Mérettől, pénztárcától és egyéni elképzelésektől függően egészen egyedi virágoskert ötletek is megvalósíthatóak, de természetesen a kertépítés terén is megvannak azok a trendek, melyek aktuálisan népszerűek, és sokak által keresettek. Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a kerti tavak, melyek igazán változatos formában kivitelezhetőek…. Tovább: Virágoskert ötletek»

Az orchidea gondozása

Az orchidea gondozása

Különleges ajándéknak számít, és nagy népszerűségnek örvend hazánkban is az orchidea. Sajnos tény azonban, hogy az első két-három hónap után hajlamos elpusztulni, ez pedig általában a nem megfelelő gondozás miatt történik. Cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni azokat a legfontosabb tanácsokat, melyeket érdemes betartani, ha szeretné, hogy hosszú távon otthona ékessége legyen a növény.  Az orchidea gondozása kapcsán elsőként a locsolásról érdemes szólni. Nem szereti a kemény vizet, célszerű számára esővizet gyűjteni, vagy… Tovább: Az orchidea gondozása»

Kerti tó építés

Kerti tó építés

Hova kerüljön kialakításra a kerti tó? Mire ügyeljen a helyszín megválasztásakor? Lehetséges a kerti tó építés házilag? Milyen eszközök szükségesek hozzá? Számos barkácsolással, lakásfelújítással foglalkozó oldalon olvasni a kert saját kezű kialakításáról, és miként a gyakorlat is mutatja, egyre többeknél merül fel a feladatok között a kerti tó építés. A választás remek, hiszen kevés ráfordítással teremtheti meg a béke kis szigetét az otthonát övező környezetben. Ami első lépésként legfontosabb, az… Tovább: Kerti tó építés»

Tavaszi kerti munkák – kezdjen neki időben!

Tavaszi kerti munkák – kezdjen neki időben!

Az első tavaszi napsugarak sokakat a kertbe csábítanak, és a téli hónapok után jól is esik egy kis kerti munka. Erre szükség is van, hiszen bár nem volt túl hideg a tél, de a kertet és a növényeket mégis megviselték az időjárás viszontagságai. A tavaszi kerti munkák első lépéseként javasolt elvégezni a takarítási feladatokat, így a gyep levegőhöz jut, a letört ágak eltávolításra kerülnek, és a körülbelül négy fokos hőmérséklet… Tovább: Tavaszi kerti munkák – kezdjen neki időben!»

Kertépítés és tervezés

Kertépítés és tervezés

Otthonunk egyéni igényeinkre szabásakor nem feledkezhetünk meg a kert kialakításáról, mely a tavasz közeledtével egyre inkább aktuálissá válik. A kertépítés és tervezés egyszerűen kivitelezhető szakember segítsége nélkül is, így saját kezűleg végezheti el azokat a munkálatokat, melyek a tereprendezéssel, a burkolatok lefektetésével, vagy például a kerti tó építésével kapcsolatosan felmerülnek. A füvesítés biztosan nem jelenthet problémát, ám arról ne feledkezzen meg, hogy rendszeresen öntözze az, így borítja majd igazán szép… Tovább: Kertépítés és tervezés»

Családi házhoz terasz építés utólag

Családi házhoz terasz építés utólag

Számos tényező indokolhatja, hogy a családi ház felhúzása és a kertépítés nem egyszerre történik meg. Mindegy, hogy új építésű ingatlanjához szeretné ízlése szerint kialakítani a külső tereket, vagy a már megunt látványt dobná fel olyan burkolóanyagokkal, melyek nem csak mutatósak, de funkciójukat illetően is kifogástalan minőségben állnak rendelkezésére, a WPC burkolatok remek választásnak bizonyulnak. A fa-műanyag kompozit kitűnő döntés teraszok, erkélyek, a kerti utak, vagy éppen a medence környékének burkolására…. Tovább: Családi házhoz terasz építés utólag»

MACIKA.hu
2011