0

Szüksége van-e szervezetünknek a táplálékkiegészítőkre?

Szüksége van-e szervezetünknek a táplálékkiegészítőkre?

A táplálkozástudomány még mindig „gyermekcipőben” jár, de az már így is nyilvánvaló, hogy sok betegség létrejöttének hátterében a táplálkozás áll.

A megfelelő napi energiafelvételhez a szakemberek azt javasolják, hogy a táplálék legalább 50% szénhidrátból, legfeljebb 30-35% zsírból és mintegy 10-15% fehérjéből álljon. A fehérjebevitel szükséges a szövetépítéshez. A zsír- és szénhidrátfogyasztás pedig azért fontos, mert ha ezekből nem viszünk be eleget, a szervezet a saját fehérjéit bontja le.

Emellett a vitaminok, az ásványi anyagok az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen szerves vegyületek.

Számos kutatás alátámasztja, hogy a mostani élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök tápanyagtartalma több mint a felére lecsökkent, így már nem fedezik a napi szükségleteinket. Sokkal több – például almából naponta egy kilót – gyümölcsöt kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelő működéséhez szükséges hatóanyagokat fedezzük, azonban ez szinte kivitelezhetetlen.

A megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelének hiányában a szervezetünk egy idő után az izmokban, a májban és a csontokban tárolt készleteket éli fel. Ez pedig komoly betegség forrása lehet.

Ha ezt el szeretnénk kerülni, illetve biztosítani szeretnénk a szervezetünknek elengedhetetlen tápanyagokat, akkor elkerülhetetlen, sőt szükséges a táplálékkiegészítők fogyasztása, sőt egyre inkább ajánlott. De itt is felhívnám a figyelmet arra, hogy szükségünk van a táplálékkiegészítőkre, de nem mindegy milyen. A boltok polcai tele vannak különböző készítményekkel. Gondosan válasszuk. Az a termék legyen a mérvadó, ami természetes és nagy hatóanyag tartalommal rendelkezik. Lehet, drágábbak ezek a táplálékkiegészítők, de az egészségünk minden pénzt megér.

Iktatva: Egészség, szépség

Írj most.

Küldés
MACIKA.hu
2011