0

Ha tavasz, akkor kertépítés!

Ha tavasz, akkor kertépítés!

A tavasz beköszöntével egyre többet vágyunk a szabadba. Bizonyára Ön is tapasztalta már annak kellemetlenségét, amikor kint verőfényes napsütés uralkodik, ám Önnek a számítógép előtt kell munkáját végeznie. Ha azon szerencsések közé tartozik, akik kertes házban élnek, ne hagyja ki a kert kicsinosítását, hiszen szabadidejében kellemes órák színtere lehet!

Ha házához nagyobb telek tartozik, érdemes elgondolkodnia azon, hogy saját veteményeskerttel járul hozzá a konyhai sütéshez-főzéshez. Külföldön ennek már nagy hagyománya van, és számos helyen látni akár többemeletes házak tetején is paradicsomi zöld ligeteket. Ha nem ipari méretekben gondolkodik, könnyedén megtermelheti saját használatra a zöldségeket, gyümölcsöket, és ha érdeklődik a téma iránt, igazi kis biokertészettel gazdagodhat háza tája.

A hasznossági szempontokon kívül az esztétika sem elhanyagolható, hiszen a kerti grillezés, és baráti összejövetelek alkalmával mégiscsak kellemesebb a fűben focizni, vagy elheveredni a virágok övezte kerti bútorokon. Ha időben nekilát a füvesítésnek, és ültetésnek, nyárra valódi színes mennyország várja majd hazaérkezvén. Ha megteheti, mindenképpen szerezzen be egy kerti medencét is, ha az építettre nem futja, ma már számos fajtát vásárolhat néhány tízezerét a szakáruházakban, mely remek színtere lehet a nyárestéknek.

Régóta töretlen népszerűségnek örvendenek a kerti tavak és a sziklakertek is, hiszen a nyugalom és a béke szigetét varázsolják kertünkbe. A kivitelezésnek csupán a fantázia és az anyagiak szabhatnak határt, de akár saját kis halastavat is alkothat háza mellé. Mindenképpen érdemes a kerttel tavasszal foglalkozni, hiszen a jó időben garantáltan meghálálja majd a gondoskodást és a ráfordításokat.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011