0

5 terület, amelyektől tényleg biztonságos lesz a bejárati ajtó

5 terület, amelyektől tényleg biztonságos lesz a bejárati ajtó

Biztonságos megoldást keres értékei védelmére? Fontosnak tartja, hogy privát szférájába semmiképpen ne hatolhassanak be idegenek? Az otthon biztonsága nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy valóban úgy érezhessük, nem fenyeget bennünket semmilyen veszély a négy fal között. Nem véletlen, hogy a betörést, vagy rosszabb esetben rablást átéltek gyakran lakhelyet változtatnak, hiszen alapvetően változik meg az ingatlanhoz kapcsolódó viszonyuk. S hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy még véletlenül se juthassanak illetéktelenek otthonunkba?

 

Többféle szolgáltató ajánlatai közül válogathatunk, s ezek a biztonsági cégek kamerás megfigyelőrendszert, valamint folyamatos rendelkezésre állást tesznek lehetővé. De mi a helyzet a nyílászárókkal? Az elsődleges behatolási pontként számon tartott ajtók és ablakok kiemelt jelentőséggel bírnak a biztonságot illetően. A biztonsági ajtó nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a betörőket garantáltan sikerüljön kint rekeszteni. S hogy minek köszönhető ez a fajta megbízhatóság? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

 

  1. Fém alapanyag, amit a MABISZ is elismer

 

Tudta, hogy a hagyományos, fából készült bejárati ajtókat rendkívül egyszerű befeszíteni? Ugyan kétségtelen, hogy a fa évezredek óta lakókörnyezetünk fontos része, de sajnos bejárati ajtó kapcsán nem feltétlenül állja meg a helyét. A fém betéttel rendelkező ajtók viszont a biztonság kapcsán is kifogástalanul teljesítenek, ráadásul a MABISZ által is elismerten, ami a biztosítással összefüggésben korántsem elhanyagolható.

 

  1. Többpontos zárrendszer

 

A betörők általában néhány másodperc alatt elboldogulnak a klasszikus zárakkal, és még az ajtó befeszítésére sincs szükség a behatoláshoz. Mivel a bejárati ajtó bizonyul az elsődleges behatolási pontnak, ezért nagyon fontos, hogy ezt prémium kategóriás darabbal cseréljük le. A Hisec biztonsági ajtó nem csak megbízható minőségben áll rendelkezésre, de a többpontos zárrendszernek köszönhetően a betörők sem fognak elboldogulni vele. Érdemes azt is tudni, hogy a többpontos záródás mellett a süllyesztett zsanérok is nélkülözhetetlenek, hiszen ezek megakadályozzák a kiemelést.

 

  1. Tűzvédelmi előírásoknak való megfelelés

 

Ha a biztonságról van szó, akkor nem mehetünk el a tűzvédelem mellett sem. E tekintetben is kiválóan teljesít a biztonsági ajtó, és az esztétikus megjelenés maximális védelmet nyújtó bevonattal van ellátva.

 

  1. Nem csak a bejárati ajtó érdemel figyelmet

 

Nyílászárócsere alkalmával érdemes a bejárati ajtón túl is gondolkodni, hiszen az ingatlanok rendszerint többféle nyílászáróval is rendelkeznek. Tény, hogy ha a bejáratnál nem boldogulnak a betörők, akkor szívesen választják a sokszor gyengébb biztonsági rendszerrel ellátott ablakokat, vagy esetleg a kert felőli teraszajtót. Nem feledkezhetünk el tehát ezekről sem, ha szeretnénk otthonunkat és értékeinket a legnagyobb biztonságban tudni. A nyílászárócsere egyébként nem pusztán a biztonság apropóján érdemel figyelmet, hanem a hang-és hőszigetelés kapcsán is. Ez utóbbiak tökéletes érvényesülésével az otthon kényelme érdekében is sokat tehetünk.

 

  1. Rácsok a biztonság szolgálatában

 

A biztonságot szem előtt tartva érdemes rácsokkal is felszereltetni akár az ajtókat, akár az ablakokat. Ez természetesen függ attól is, hogy milyen elhelyezkedéssel rendelkezik az ingatlan, családi házról vagy társasházról van-e szó esetében, vagy például tartozik-e kamerás megfigyelőrendszer hozzá. Alapvetően elmondható, hogy a rácsok a biztosítás kapcsán is pozitívumnak számítanak, ráadásul általában a betörők is visszariadnak attól, ha rácsokkal felszerelt ajtókkal találják szembe magukat.

 

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011