0

A baleseti adó és az olcsó díjak miatt lenne kevesebb a KGFB váltás?

A baleseti adó és az olcsó díjak miatt lenne kevesebb a KGFB váltás?

Lehetséges, hogy a baleseti adó miatti bizonytalanság és az adatok pontatlansága az oka a szokatlanul kevés KGFB váltásnak? Az autósok nem mernek belemenni az előző évekhez képest 25%-al kedvezőbb díjakba. A baleseti adóról is csak annyi információjuk van, hogy a kötelező biztosítás éves díjának a 30%-a lesz, illetve maximalizálnák a teherautókra a baleseti adó mértékét, 30 000 Ft-ra.

A biztosítók nem tudtak az idei kampány díjkihirdetéséig számolni a baleseti adóval, mivel mindez a mai napig nem került törvénybe. Ez is oka lehet annak, hogy az autósok rendkívüli óvatossággal állnak a kötelező biztosítás váltáshoz, és a tényleges átkötések száma is nagyon alacsony.

Ennek ellenére úgy tűnik, azok is, akik átkötöttek más biztosítóhoz, nem feltétlen az ár szempontjából váltottak, hisz az alacsony ár egy esetleges kárrendezésnél veszélyes is lehet. Úgy tűnik ezt az évek óta hangoztatott figyelmeztetést most fogadták meg az autósok. Épp ez lehet az oka, hogy a kötelező biztosítás kalkulátor használata során sok autós egy idő után félbehagyja a díjszámítást, és nem fejezi be a kalkulálást.

Iktatva: Biztosítás
MACIKA.hu
2011