1

A citrom kúra hatásai

A citrom kúra hatásai

Szokott Ön rendszeresen citromot fogyasztani, vagy csak akkor kerül elő a gyümölcs, ha betegség kerülgeti? Legtöbben a teafogyasztás alkalmával választjuk az élénksárga, savanyú, ám annál hasznosabb alapanyagot, pedig a citrom kúra hatásai között számos olyan pozitívum is van, mely egész közérzetünkre, sőt, megjelenésünkre is kifejti hatását. Nézzük, mely területeken fogja megérezni, ha rendszeresen fogyaszt citromot! 

Diétával foglalkozó weboldalakon gyakran olvasni arról, hogy a citrom kúra hatásai között annak fogyasztó jellege előkelő helyet foglal el. Nem véletlen, hiszen a C-vitaminban gazdag gyümölcs lúgosítja a szervezetet, és beindítja a méregtelenítést, amelyek nélkülözhetetlenek az eredményes és gyors fogyáshoz. Használhatja diéta kiegészítéséhez is a citromot, de akár mindennapjaiba is beillesztheti a citromos víz fogyasztását.

A citromban található értékes hatóanyagok az immunrendszert kiemelten támogatják, így az őszi-téli időszakban különösen fontos, hogy fogyassza az alapanyagot. S hogy miként teheti ezt meg? Ajánlott a frissen facsart citromlé vízzel történő hígítása. Naponta akár többször is ihat citromos vizet, s ha megfelelő arányban önti fel vízzel, akkor nem lesz kellemetlen az ízes, sőt a fogzománcot sem fogja károsítani a citrusféle.

A citrom kúra hatásai annyi előnnyel járnak, hogy messze elmaradnak amögött, hogy a savas gyümölcs valóban negatívan befolyásolhatja a fogzománc állapotát. A károsodás ellen pedig hígítással valóban sokat tehet.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011