0

A Jászberényi Állatkert

A Jászberényi Állatkert

A természet és az állatok kedvelői számára bizonyára nem hangzik ismeretlenül a Jászberényi Állatkert neve, mely igazi kuriózum hazánk hasonló létesítményei között. Apró mérete ellenére olyan gazdag növény-, és állatvilág található meg benne, mely miatt mindenképpen érdemes legalább egyszer felkeresnie azt. A barátságos hangulat, a rendkívül igényes kialakítás garantáltan elnyeri majd tetszését, és időről-időre vissza kíván majd térni oda, hogy újra meglátogassa a mackókat, vagy a mókás kengurukat.

Kétségtelenül kedvencnek számít a mackópár, akik láthatóan remekül érzik magukat a fürdőhellyel kialakított kifutóban. Hasonlóan nagy népszerűségnek örvendenek a szurikáták,vagy a bejárattól nem messze helyet kapott pingvinek, akik medencéjükben örömmel úszkálnak – a látogatók legnagyobb örömére.

A Jászberényi Állatkert a vízi madarak iránt érdeklődők számára is nyújt izgalmakat, hiszen a mesterséges tórendszer számos madárfajnak, sőt mosómedvéknek is otthont ad. A felette átívelő hídról lehetőség nyílik közelebbről megismerni ezeket az állatokat, viszont a hattyúkkal érdemes vigyázni, agresszíven védik területüket.

Őszi kirándulás, hétvégi program gyanánt kitűnő választásnak bizonyul a Jászberényi Állatkert, ahol tevék, nagymacskák, sokféle majom, szebbnél-szebb halak, és oroszlánok várják, hogy megmutathassák magukat. A pingvineknél feltétlenül megéri elidőzni, ha ugyanis aktivizálják magukat, intenzív úszásba kezdenek, és remek fényképeket készíthetünk róluk. Az előre meghirdetett etetési időpontokban pedig többet megtudhatunk az egyes állatfajokról, szokásaikról a segítőkész gondozóktól.

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011