0

A kaktuszok gondozásáról

A kaktuszok gondozásáról

Különleges növényekkel szeretné lakását, kertjét még otthonosabbá tenni? Ha a kaktuszok láttán elsőre nem riad el a néha bizony igencsak veszélyes tüskéktől, akkor szinte állíthatjuk, hogy e növények szerelmesévé fog válni. A számtalan fajta, és a ritkán hozott csodás virágjuk igazán egyedi hangulatot képes varázsolni otthona bármelyik helyiségébe.

A kaktuszok életciklusát tekintve mindenképpen a nyári, májustól szeptemberig terjedő időszak minősül a növekedés fázisának. Ezekben a hónapokban figyeljünk oda sokkal jobban az öntözésre, s akár két-háromnaponta locsoljuk meg kedvenceinket. A kertben tartottak esetében azonban este, vagy reggel végezzük el ezt a műveletet, hiszen a kaktuszok testén maradó vízcseppek a napsugárzás hatására kiégethetik növényünket.

Az őszi-téli hónapok a teleltetés időszakának minősülnek. Igen, jól hallotta, ezt a növényt is teleltetni kell. Ez általában a kiszárításra vonatkozik, és csak nagyon ritkán szükséges némi locsolás, vagy vízpermet számukra. A hőmérséklet nem is annyira lényeges, sokkal inkább az állandó napfény. Ha a kaktuszok ugyanis ezt nem kapják meg, akkor eltorzulnak, megnyúlnak, és nem fejlődnek egészségesen.

Aki a kaktuszok ültetésénél szeretné kreativitását is kibontakoztatni, csodás kaktusztálakat kreálhat a különféle fajták összeültetésével, kagylókkal, kavicsokkal, hobbiboltokban kapható kövek díszítésre való felhasználásával. A lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt, de abban biztos lehet, hogy otthona különleges színfoltja lehet az alkotás.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011