0

A kert kialakítása

A kert kialakítása

Amikor lakásfelújításról van szó, a házat övező kert kialakítása hasonlóképpen jelentőséggel bír, mint a nappali, vagy a gyerekszoba berendezése. Különösen így van ez a tavaszi-nyári időszakban, amikor a hűs estéket, vagy a baráti társasággal szervezett grillezésre szánt időt a szabadban töltjük.

A kert kialakítása mindenképpen javasolt, hogy a burkolással kezdődjön. Vannak ugyanis olyan területek, mint a terasz, vagy az autóbejáró, ahol praktikussági okok miatt érdemes burkolóanyagot lefektetni. Hasonlóképpen járjunk el a falakkal is, hiszen csodaszép, a mediterrán stílus jegyeit magán viselő mészkövek kaphatóak. A fagyálló alapanyagnak köszönhetően sokáig szolgálja majd kényelmünket a burkolat.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kerti tavak, melyek valóban a ház körüli terület ékkövei lehetnek. Kivitelezhetőek akár házilag is, nem feltétlen szükséges szakembert megbízni, hiszen a szaklapokban, és az internetes számos leírás segíti azokat, akik a természet közelségét szeretnék még inkább becsempészni otthonukba.

Gyakori problémát jelent az, hogy nincs idő, vagy energia a locsolásra. Ennek sajnos kertünk szépsége látja majd kárát. Ha tehát előre látja, hogy nem tud majd ezzel foglalkozni minden nap, érdemes a kert kialakítása során automata öntözőrendszert lefektetni, mely rendszeresen ellátja a növényeket és a gyepet a szükséges vízmennyiséggel. Még nincs késő elkezdeni a kerttel való foglalatoskodást, hiszen hónapok vannak még hátra, melyek napsütéses időt ígérnek.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011