0

A lakás felújítása: nyílászárók, padló és festés

A lakás felújítása: nyílászárók, padló és festés

A lakás felújítása olyan teendő, mely előbb, vagy utóbb mindenki életében elérkezik. Az esztétikai megfontolások mellett az is fontos szempont, hogy az ingatlan ne veszítsen az idők folyamán értékéből. A viharok okozta tetőkárok, a nyílászárók elavulása, a kopott burkolat, vagy a költséges fűtési rendszer mind olyan tényezők, melyek jelentősen csökkentik piaci értékét. Ha egy esetleges értékesítés során nem szeretnénk sokat veszíteni rajta, mindenképpen folyamatosan tartsuk karban akár a ház külsejét, akár belső felépítését.

Lakóterünkben eszközölt legalapvetőbb felújítási munkálatok a burkolóanyagok cseréje. Gyakori, hogy a sűrűn használt előszoba, vagy nappali járólapja, illetve parkettája magasabb fokú kopást mutat, mint a lakás egyéb helységeiben tapasztaljuk.

Míg a terrakotta lapok kopottan is igényes, rusztikus hatást kelthetnek bennünk, addig az alacsony minőséget képviselő járólapok felpattogzott felülete inkább kopottnak tűnik, és mielőbbi cserére szorul. Azért is fontos ez, hiszen vendégeinket otthonunkba invitálva először az előszoba képével találkoznak majd. Az első benyomás átütő erejét nem érdemes egy kopott és ezáltal cseppet sem szép látványt nyújtó járólappal elrontani.

A szobafestés olyan alapvető higiéniai eljárás, melyet valóban nélkülözhetetlen akár évente elvégeztetni. Amennyiben inkább a tapéta, vagy a lambéria áll közelebb a szívünkhöz, nyugodtan dönthetünk ezek mellett is, és ha a lakásfelújításon szeretnénk spórolni, ezeket a munkálatokat mi is elvégezhetjük némi hozzáértéssel.

Iktatva: Nyílászáró
MACIKA.hu
2011