0

A lakberendezők leggyakoribb tippjei

A lakberendezők leggyakoribb tippjei

A változatosság az élet számos területén új lendületet vihet mindennapjainkba, s ez lakberendezés kapcsán sincsen másként. Ugyan a megszokott környezet az állandóság és a biztonság kapcsán sokak számára fontos, de időnként érdemes változtatni a lakberendezési stíluson. Az időtálló minőségű darabok egyetlen otthonból sem hiányozhatnak, de azokon túl a lakástextíliák lecserélésével, a falak színének megváltoztatásával, vagy a kiegészítők és színek mesteri kombinálásával egészen újszerű hatást érhetünk el.

 

A színekkel nem csak hangulatunkra lehetünk hatással, hanem a helyiség méretére is. A kis alapterülettel rendelkező szobákba tehát érdemes inkább világos árnyalatokat választani, pláne akkor, ha kevés természetes fény jut be. A nagyobb helyiségek esetében viszont bátran kísérletezhetünk a mélyebb tónusokkal és a sötétebb színekkel. Remek választás lehet, ha több színt kombinálunk, s ez egyébként például a túl keskeny helyiséget is szélesebbé varázsolhatja. Alacsony a plafon? A mennyezetre válasszunk világos színeket! A túlságosan magas helyiségek esetében pedig lenyomhatjuk azt a sötét színekkel. A világos járólapokkal viszont érdemes vigyázni, ugyanis ha a helyiség egyébként sötét színű, akkor nem biztos, hogy jól fogjuk magunkat érezni az érintett területen.

 

A lakberendezők azt javasolják, hogy a legjobb, ha legfeljebb három szín dominál a szobákban, viszont az egyszínű falak és bútorok mindenképpen kerülendőek. A gyermekszoba esetében szabadabban engedhetjük fantáziánkat, persze csak a gyerkőccel egyeztetve. Sokan nem is gondolnák, de a világítástechnikán is nagyon sok múlik. Az álmennyezettel és azon elhelyezett süllyesztett világítással azonnal elegáns hatást érhetünk el, pláne, ha a színekkel is játszunk egy kicsit. További ötletek a Maxi Börze oldalán találhatóak, ahol egyébként olyan alap bútorokkal is találkozhatunk, melyek egyetlen otthonból sem hiányozhatnak.

 

Bútorválasztás alkalmával érdemes az időtálló minőségre helyezni a hangsúlyt, hiszen ezeket a berendezési tárgyakat rendszerint hosszú időn keresztül környezetünkben szeretnénk tudni. Ha régebbi, megunt, vagy kicsit sérült darabok is megtalálhatóak otthonunkban, ezek felületét bútortapéta segítségével varázsolhatjuk újjá. Lakberendezés kapcsán a lehetőségek száma végtelen, kombináljuk ízlésesen a színeket és a formákat!

 

Iktatva: Lakberendezés
MACIKA.hu
2011