0

A legjobb hitelkártya választás

A legjobb hitelkártya választás

Előfordult már Önnel, hogy a hónap végén fizetési gondjai adódtak? Nem szeretne személyi kölcsönért folyamodni, csupán egy olyan lehetőség érdekli, amely alkalmat biztosít arra, hogy szükség esetén vásárlásait hitelre oldassa meg? Ha emellett képesnek érzi magát a felelősségteljes pénzügyi döntések meghozatalára, akkor a hitelkártya a lehető legjobb választás az Ön számára.

A pénzügyi területen jelen levő számos lehetőség közül laikusként bizony nem éppen a legkönnyebb kiválasztani azt, amely feltételeit illetően a leginkább megfelelő. Elkeseredésre azonban semmi ok, hiszen a világhálónak köszönhetően már azelőtt részletesen informálódhat az Ön előtt álló lehetőségekről, mielőtt egyáltalán felkeresne egy hitelintézetet. A legjobb hitelkártya választás folyamatához tehát nagymértékben hozzájárul, ha előre tájékozódik az aktuális lehetőségekről.

Ha nincs ideje felkeresni a hitelintézeteket, és személyesen érdeklődni, segítségül hívhatja a legjobb hitelkártya kiválasztás során az interneten található számos hitel kalkulátort. Tudnia kell azonban, hogy havi jövedelme alapján kerül majd kiszámításra az a hitelkeret, melyet igénybe vehet szükség esetén. Éppen ezért, még ha az online igénylés kényelme mellett is dönt, akkor is szüksége lesz bizonyos okmányok beszerzésére, és a hitelintézet munkatársának való bemutatására.

A legjobb hitelkártya választás bizony nem könnyű feladat, hiszen olyan szempontok figyelembe vételére kell odafigyelnie, mint például a semmiképpen nem elhanyagolható THM, vagy a kártyával igénybe vehető kedvezmények. Egyes esetekben ugyanis közüzemi díjak fizetésekor, vagy egyéb esetekben kedvezményekre számíthat.

Ugyanígy lényegi jelentőséggel bír a legjobb hitelkártya választás során, hogy mennyi idő után kezd el a hitelintézet kamatot felszámolni az igénybevett összeg után. S lényeges tisztában lennie azzal is, hogy a készpénzfelvétel egyes esetekben jóval magasabb költségekkel jár, mintha közvetlenül vásárlásra használná kártyáját. Tájékozódjon hát előre, hogy aztán olyan felelősségteljes döntést hozhasson, melyet nem bán meg majd később, a felmerülő költségeket illetően!

Iktatva: Hitel
MACIKA.hu
2011