0

A magas koleszterinszint csökkentése

A magas koleszterinszint csökkentése

Ha napjaink népbetegségeit szeretnénk sorravenni, akkor az elhízás, a szív-, és érrendszeri megbetegedések mellett a magas koleszterinszint is vezetnék a listát. Ez utóbbi egyébként számos egyéb probléma kiváltójaként is jelen van, tehát ha a prevencióról van szó, akkor mindenképpen ajánlott megismernie, hogy a magas koleszterinszint csökkentése miként valósítható meg.

A gyógyszeres kezelésnél sokkal hatékonyabbnak, és hosszú távon is eredményesebbnek bizonyul, ha a magas koleszterinszint csökkentése természetes módszerekkel történik, elsősorban életmódváltással. Mire gondolunk pontosan? Nem csak az esti koktél elhagyása a cél, hanem a komplex, mozgáson és edzésen alapuló változtatások, melyekkel jelentősen csökkenthető a vérben levő káros, LDL-koleszterin szintje.

Az egészséges étkezésre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen ezzel nem csak a testsúly tartható kontroll alatt, de az elfogyasztott esszenciális zsírsavak és a növényi szterinek nagymértékben befolyásolják a koleszterint. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel legalább olyan fontos, mint a zöldségek, a gyümölcsök fogyasztása, valamint a mediterrán konyhákra is jellemző halételek mindennapokba illesztése.

A rendszeres testmozgás pszichére és testre gyakorolt hatása semmihez sem fogható. Az edzésekkel csökken a testsúly, könnyebb elhagyni az olyan káros szokásokat, mint az alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás, az immunrendszer erősítéséről és a magas koleszterinszint csökkentése terén kifejtett hatásról pedig már ne is beszéljünk. Válassza megelőzés gyanánt az életmódváltást, és kerülje el az olyan súlyos következményeket, mint a szívbetegségek, az agyvérzés, a magas vérnyomás, vagy az infarktus!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011