0

A májfoltok eltüntetése krémmel így lehetséges

A májfoltok eltüntetése krémmel így lehetséges

Van jó néhány bőrbetegség és egészségügyi probléma, melyek kifejezetten a hölgyeket érintik. Ezek egyike a májfolt, mely kilencven százalékban nők esetében jelenik meg. Az általában a homlokon, arcon, vagy a száj környékén előtűnő halványbarna foltokra való hajlam ugyan harminc százalékban örökölhető, de legtöbbször a várandósság idején jelennek meg, és hagynak maradandó nyomot a megjelenésen. Mivel arcunkkal kommunikálunk a világ felé, és a vonzó megjelenésben is döntő szerep jut a bőr állapotának, így sokan érdeklődnek az iránt, miként lehetséges ezeket a foltokat halványítani, vagy végleg eltüntetni.

Természetesen nem csak a várandósság ideje bizonyul kockázati tényezőnek a májfoltok megjelenését illetően, hanem bizonyos menstruációs problémák, a petevezeték és a méh betegségei, fogamzásgátlók vagy egyes gyógyszerek szedése is. Míg a szülést követő hónapokban általában visszafejlődik a májfolt, addig az egyéb okoknál fogva kialakult típusokat a napfény még inkább kihozza, ezzel akár komoly önbizalomhiányt is okozva viselőjének.

A bőrtünet esetében tulajdonképpen arról van szó, hogy a bőrben levő pigmentsejtek a folt helyén fokozottan termelik a melanin pigmentet, aminek hatására a bőr a területen sötétebbé válik. Fontos tisztában lennie azzal, hogy a napsütés általában rossz hatással van a májfoltokra, azok sötétebbek és nagyobbak lehetnek. Nem csak a napfürdőzés kerülendő azonban az érintetteknek, hanem a szolárium is.

Fokozott napvédelem mellett vannak speciális krémek, melyek segíthetnek megszabadulni a foltoktól. A krémek használata a legolcsóbb és leginkább kíméletes megoldás, bár tény, hogy más lehetőségek is akadnak. A folyékony nitrogén spray arcra porlasztása során fagyási sérülés keletkezik, melynek hatására a foltos bőr lehámlik, és helyén új képződik. Szintén az erősen pigmentált sejtek roncsolásán alapul a lézeres eltávolítás, valamint a kémiai hámlasztás is. Ez utóbbiaknál jóval kíméletesebb segítséget jelentenek a speciálisan májfoltok ellen kialakított készítmények, melyek napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a makulátlan bőrre vágyók körében. Ne feledje, a krém használatának hatása optimalizálható, ha közben odafigyel a napon töltött időre és a megfelelő fényvédelemre a mindennapokban!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011