0

A reggeli fontossága

A reggeli fontossága

Az egészséges életmód részét nem csupán a testmozgás képezi, hanem az étkezésre való odafigyelés is. Mielőtt a szénhidrátok és a cukrok elhagyására gondolna, a diétázásra, valamint a nagy mennyiségű zöldség-, és gyümölcsfogyasztásra, fontos tudnia, hogy van valami, ami ezeknél jóval fontosabb, ez pedig a reggelizés. Egy brit kutatás eredményeképpen már azt is tudhatjuk, hogy az első étkezés elhagyása akár 27 százalékkal növelheti a szívroham kockázatát. 

De miben rejlik tulajdonképpen a reggeli fontossága, és miért lényeges erre odafigyelnünk még akkor is, ha ébredés után nem is kívánjuk rögtön az ennivalót? Tegyük most félre azt, hogy könnyen lehet, a délig terjedő időszakban a munka, és egyéb elfoglaltságok miatt nem lesz módja enni!

Nyilvánvaló tény, hogy az első étkezés rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen megakadályozza a későbbi falási rohamokat. Kimutatták, hogy akik nem reggeliznek, jóval nagyobb eséllyel keresik fel a hűtőt még az éjszakai órákban is. A reggeli fontossága többek között az energikus napkezdésben, és az anyagcsere folyamatok beindulásában rejlik.

Természetesen nem mindegy, mivel tömjük tele magunkat a reggeliző asztalnál. A fehérlisztből készült pékárukat jobb, ha elfelejtjük, csakúgy, mint a cukrozott italokat, kakaóporokat, fahéjas-mézes reggelizőpelyheket. A friss zöldségek, gyümölcsök, a natúr joghurt, kefír, sovány sajtok, tojás mindig remek választásnak bizonyulnak. S ne feledkezzen meg arról egyetlen nap sem, hogy a reggeli fontossága nem elhanyagolható még akkor sem, ha rohanással teli nap vár Önre!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011