0

A reiki kezelés – egyensúly a mindennapokban

A reiki kezelés – egyensúly a mindennapokban

A természetgyógyászat egyes irányvonalairól hallva sokan csak kétkedve legyintenek, és inkább nyúlnak a fájdalomcsillapítókért, vagy az egyre többek által favorizált nyugtatókért. A feszültségoldók és antidepresszánsok piacát erősítve azonban elfeledkeznek arról az emberek, hogy a tüneti kezelések helyett célszerűbb lenne az okokat megkeresve gyökerénél elfojtani a problémát. A reiki kezelés ebben lehet segítségünkre, ugyanis olyan energiák átadása történik rajta keresztül, melyek hozzájárulhatnak a lélek egészségének megteremtéséhez. 

Természetesen ez még bőven kevés ahhoz, hogy mindennapjainkban egészségesek, strapabíróak és ellenállóak együnk, hiszen szervezetünk komplex egészként működik. Talán már Ön is tapasztalta, hogy a lelki gondok testi tünetekben is megmutatkoznak. Nem véletlen a fejfájás, migrén gyakori megjelenése manapság, mint ahogy a magas vérnyomás sem feltétlen csak az elhízásra, vagy öröklött tényezőkre vezethető vissza. A munkával, és elvárásoknak való megfeleléssel töltött hétköznapokon elfeledkezünk arról, mennyire fontos lenne megadni a pszichének mindazt, ami hozzájárul az egyensúly kialakításához. Ezt célozza a reiki kezelés, mely a test, a lélek és a psziché harmóniájában hisz, s az energia adáson keresztül ezt igyekszik elérni. 

A reiki kezelés iránt érdeklődve hazánkban is több szakember áll rendelkezésünkre, akik tudásukat egészségünk helyreállításának, vagy megőrzésének szolgálatába állítják. A módszer, mely során a kezelő mintegy közvetítőként szolgál, kiválóan alkalmas az ellenálló képesség növelésére, s ezzel együtt a betegségek megelőzésére, de akkor is eredményesen vethető be, ha gyulladásos állapotokat szeretnénk gyorsabban leküzdeni, vagy ha a fájdalom csillapítása a cél. A reiki gyógyító kezelés használható más alternatív gyógymódokkal kombinálva, de alvásproblémák is jól reagálnak az egész testre hatását kifejtő eljárásra.

A relaxált állapotban könnyebben sikerül feldolgozni a bennünket ért negatív hatásokat, a stresszkezelés is könnyebben megy, sőt, segítségünkre lehet a módszer egy más életszemlélet elsajátításában is. Ha megelégelte, hogy úgy érzi, boldogtalan a mindennapokban, ha nem találja a megoldásokat, és a célokat, válasszon olyan kezelést, mely már számtalanszor bebizonyította hatékonyságát! A reiki a tapasztalatok alapján beváltja a hozzá fűzött reményeket, tegyen egy próbát!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011