0

AdBlue adalékanyag: károsanyaganyag kibocsátás csökkentés

AdBlue adalékanyag: károsanyaganyag kibocsátás csökkentés

A 2009-es Euro 5-ös környezetvédelmi normáknak minden teherautónak, haszongépjárműnek és busznak kötelessége megfelelni. Az Euro 5-ös norma tartalma, hogy a járműveknek a szennyezőanyagok kibocsátását csökkenteniük kell. A csökkentés az AdBlue nevű készítmény felhasználásával lehetséges.

Mi az az AdBlue? Az AdBlue egy olyan folyékony halmazállapotú készítmény, ami színtelen, szagtalan, karbamidot tartalmazó, nagy tisztaságú folyadék, mely csökkenti a nitrogén-oxid kibocsátást. Az AdBlue nem mérgező, nem veszélyes és nem gyúlékony szer, ami mínusz 11°C hőmérsékleten fagy meg. Az AdBlue használata kötelező, beszerzését pedig nagyban megkönnyíti az online is elérhető cégek kínálata.

Mivel veszélyes vegyi anyagról van szó, ezért nem mindegy hogy ki forgalmazza és szállítja a készítményeket. A raktározásuk és a fuvarozásuk minden előírásnak és szabálynak meg kell hogy feleljen. Ezért rendelés esetén érdemes házhozszállítással kérni az adalékanyagot.

Az AdBlue tartállyal ellátott gépjárművek (például a Volkswagen) úgy működnek, hogy az AdBlue folyadék kifogyása után a rendszer lassítja a motort és később a motorindító blokkolásával biztosítja az Euro 5-ös szabályok betartását. Szerencsére az AdBlue tartályban lévő karbamidból és desztillált vízből készült folyadék elegendő 8-10 ezer kilométerre, így a sofőr nyomon tudja követni a készítmény mennyiségét, és könnyen után tudja tölteni, ha ez szükségessé válik.

Alapos árösszehaosnlítás után a benzinkúti árokhoz viszonyítva sokkal kedvezőbben juthatnak hozzá az adalékhoz felhasználók. Érdemes olyan céget választani amelyet jellemez a megbízhatóság, korrektség és a pontosság illetve a szerződésben vállalt határidők minden alkalommal való betartása.

Iktatva: Autó
MACIKA.hu
2011