0

Albérlet keresés tippek: kiket kedvelnek a főbérlők?

Albérlet keresés tippek: kiket kedvelnek a főbérlők?

Az ár, elhelyezkedés és minőség szempontjából is megfelelő albérlet megtalálása cseppet sem könnyű feladat, s még ha akad is olyan ingatlan, mely elnyeri tetszésünket, még korántsem biztos, hogy az főbérlő is úgy gondolja, velünk köt szerződést. Széles albérlet választék iránt érdeklődve szemezgess online, de arról se feledkezz meg, melyek azok a jellemzők, melyek alapján jó eséllyel Te kapod majd a kiszemelt lakást. Arra talán felesleges is felhívni a figyelmet, hogy a folyamatos munkaviszony alapfeltétel, hiszen a jövőbeli fizetőképesség ennek függvénye, hogy a szükséges kaucióról már ne is beszéljünk.

Ha a Veled együtt költöző barát, családtag szintén rendelkezik jövedelemmel, az még inkább amellett szól, hogy a bérleti díj határidőre történő rendezése minden további nélkül megtörténik havonta. A megbízhatóság természetesen nem csak a bérleti díj kifogástalan fizetésében mutatkozik meg, hanem bútorozott albérlet esetében abban is, hogy mennyire ügyel a bérlő a lakás állapotára, a bútorok épségére.

A főbérlők a fiatalabb korosztályt gyakran azonosítják a bulizással, a fékevesztett éjszakai tivornyákkal, a drogozással, és a mindezekhez kapcsolódó csapongó életmóddal. Ha tehát jó benyomást szeretnél kelteni, megbízhatónak, korrektnek és érett gondolkodásúnak kell bizonyulnod. A felsoroltak nyilvánvalóan nem feltételei egy-egy bérleti szerződésnek, mégis tény, hogy a főbérlők sokszor éppen e szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket.

A stabil munkahellyel rendelkező érdeklődők közül is azok élveznek előnyt, akik hosszú távon gondolkodnak, hiszen egyik fél érdeke sem az, hogy esetleg két hónap múlva megszűnjön a szerződés. Gyakran feltett kérdéseknek számítanak azok is, hogy gyermekesek esetében hány éves a kicsi, valamint az sem mindegy, hogy háziállattal rendelkezel-e.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztos anyagi háttér, a rendszeresen érkező jövedelem, valamint a magabiztos fellépés sokat nyomhatnak  a latba, amikor arról van szó, ki kapja végül a jelentkezők közül a ingatlan bérletének jogát. Legyen szó akár szobáról, akár teljes lakásról, a fentiek figyelembe vételével jobb esélyekkel indulsz a Neked tetsző lehetőségért.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011