0

Albérleti tudnivalók: ez várható 2018-ban

Albérleti tudnivalók: ez várható 2018-ban

Munkahelyet váltanál, de félsz, hogy nem találsz időben albérletet? Hol érdemes keresgélni? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha idegen városban szeretnénk a jövőben boldogulni? Hol a legolcsóbbak az albérletek? 2018-ban is a lakosság jelentős része választja ilyen vagy olyan okoknál fogva az ingatlanbérlést, melynek egyik legfontosabb előnye a mobilitás. Sokan vannak, akik szívesen szerencsét próbálnának a fővárosban, de állandó lakhelyükön nem adnák fel életüket. Még több azok száma, akik nem engedhetnek meg egyelőre maguknak saját lakásvásárlást.

 

Bár a hitelintézetek folyamatosan jobbnál-jobb ajánlatokkal állnak rendelkezésre, de a hitelfelvételi kedv még mindig nem a legnagyobb. Nem szeretjük elkötelezni magunkat, pláne akkor, ha a munkával kapcsolatos terület sem bíztató. A munkaerő-piacon folyamatos a mozgás, és elég akár csak egy-két hónap kiesés is ahhoz, hogy egy esetlegesen meglévő hitel törlesztésével kapcsolatban problémák lépjenek fel. Tény tehát, hogy az albérletek iránt töretlen érdeklődés mutatkozik, pláne azokban a városokban, ahol neves felsőoktatási intézmények is megtalálhatóak.

 

2018-ban kétségkívül nagy népszerűségnek örvend majd az adómentes lakhatási támogatás, amelyet a cégnél eltöltött idő és az aktuális minimálbér függvényében lehet kapni. Az így rendelkezésre álló összeg a vidéki nagyvárosokban akár a teljes bérleti díjat fedezheti, a fővárosban pedig arra mindenképpen elég lesz, hogy a bérleti díj jelentős részét letudd vele.

 

S hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni albérletválasztás alkalmával? A PPP Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a számlaképesség nagyon fontos. Érdemes olyan céget választani, amely e tekintetben is megbízható, ráadásul ténylegesen tartható szerződést is köthető velük. Sajnos ezek hiányában nem csak támogatásoktól eshetsz el, de akár néhány hónap után menned kell majd az albérletből, ami korántsem elhanyagolható dolog. Figyelj arra, hogy milyen környéken van a kiadó ingatlan, és a felszereltségre is helyezz hangsúlyt. Sokak számára fontos, hogy gépesített konyha és bútorok is rendelkezésre álljanak, s így az ezek hiányából adódó problémák is kiküszöbölhetőek. Ne feledd, albérletet találni nem nehéz, ha a megfelelő cég segítségét kéred ehhez.

 

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011