0

Állami vagy magánkezelés, ez a kérdés

Állami vagy magánkezelés, ez a kérdés

Milyen gondolatok kavarognak a fejében, amikor megbetegszik? Ön is azok közé tartozik, akik csak végső esetben fordulnak orvoshoz? A rutinná vált szokás hátterében gyakran rossz tapasztalatok állnak, melyek nem feltétlen a szakemberek hozzáállására vezethetők vissza. Míg azonban egy kisebb megfázás esetén akár otthon, vényköteles gyógyszerek nélkül is kilábalhatunk a betegségből, addig a fogfájás, vagy a hasi panaszok már sokkal nagyobb odafigyelést és persze orvosi segítséget is megkövetelnek. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy hova érdemes fordulni.

 

A hagyományos állami rendszert még mindig nagyon sokan veszik igénybe, hiszen a bruttó jövedelemből levont egészségbiztosítási járulék alapján ez jár ingyenesen. Ugyan a magán egészségbiztosítás esetén sem mentesülünk ennek megfizetése alól, ám a plusz költségért valóban kifogástalan minőségű szolgáltatásban részesülhetünk szükség esetén. Az ebf.hu egészségbiztosítási portál információi szerint érdemes elgondolkodni a biztosítók kínálta csomagajánlatokon, ugyanis ezzel nem csak időt és idegeskedést spórolhatunk meg egy esetleges betegség esetén, hanem valóban megbízható ellátásban lehet részünk.

 

Hogy is működik mindez az állami kórházakban és ellátó intézetekben? Mindannyian ismerjük az órákig tartó várakozást, a ránk köhögő betegeket és az így összeszedett plusz betegségeket. Nem ritka, hogy további kivizsgálásokra, szakrendelések felkeresésére van szükség, ilyenkor pedig akár hetekig, hónapokig is eltart, míg kiderül, mi okozza panaszainkat. Sajnos az orvosok rendkívül túlterheltek és így 5-10 percnél még a legjobb esetben sem szánnak tánk több időt. De hol van mindebben az ember és az a lény, aki tart az orvosi beavatkozásokról és fél a jövőtől egészségügyi szempontból?

 

Nem véletlen, hogy a magán egészségbiztosítás és a segítségével igénybe vehető szolgáltatások iránt minden korábbinál többen érdeklődnek. A járó-és fekvőbeteg ellátás éppen úgy népszerű, kifogástalanul működő magánklinikákon vehető igénybe, mint a fogászati ellátás, a terhesgondozás, vagy például az őssejt-levétel és az egynapos sebészeti beavatkozások. S hogy mennyibe kerül mindez? A havi díjak 6000 és 35 000 forint között mozognak csomagajánlattól, korosztálytól és egészségügyi állapottól függően. Hosszú távon, felelősen gondolkodva mindenképpen megéri a megoldás, amelynek köszönhetően magas színvonalú ellátásban lehet része területtől függetlenül.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011