0

Autókölcsönzés: az autó bérlés előnyei és hátrányai

Autókölcsönzés: az autó bérlés előnyei és hátrányai

Magyarországon a családok zöme rendelkezik gépjárművel, az esetek egy részében több autó is található a családban. Fiatalként azonban nem mindenkinek adatik meg a korlátlan szabadság ilyen irányú lehetősége. Az is előfordulhat, hogy a munkahely közelsége, és a szűkösre szabott szabadidő nem teszik szükségessé feltétlenül egy gépjármű fenntartását, vagy az okos tulajdonos még időben megszabadul elavult járgányától, hogy az a továbbiakban ne veszítsen piaci árából.

Az új autóra való spórolás időszakában is előfordulhat, hogy elfoglaltságaink bizony négy keréken jóval könnyebben intézhetők volnának. Ilyenkor tesznek jó szolgálatot az autókölcsönzők, melyeket már a kisvárosokban is szinte mindenhol megtalálhatunk.

Az esetek többségében olyan gépparkkal rendelkeznek, mely minden igényt kielégít, legyen szó akár egy elegáns autóról, melyet esküvőre, vagy más jeles eseményre bérelnek, akár a hétköznapi rohangászáshoz szükséges praktikus és parkolás szempontjából is kényelmes típusokról. A kishaszon gépjárművek kölcsönzését elsősorban vállalkozók veszik igénybe, ha például sajátjuk szerelőnél van, hiszen az áruszállítás és beszerzés erre az időre sem szünetelhet. Nem ritka, hogy kisebb költözéshez, vagy bútorvásárláshoz bérlik magánszemélyek ezt a rakodásra is alkalmas típust.

Az autóbérlés előnye, hogy nincs szükség folyamatos karbantartásra, és az üzemeltetés egyéb költségeinek finanszírozására, hiszen mindez a bérleti díjban már bele van kalkulálva. A kölcsönzők általában meghatároznak egy keretet kilométer szempontjából, melyet ha a használat során túllép a bérlő, plusz díjat számolnak fel neki. Amennyiben törzsvendéget tisztelnek bennünk, számíthatunk kedvezőbb díjtételekre, hiszen a visszatérő ügyfél biztos és hosszú távú bevételt jelent.

Iktatva: Autó
MACIKA.hu
2011