0

Az éjszakai álmatlanság okai

Az éjszakai álmatlanság okai

A pihentető, megfelelő ideig tartó alvás rendkívül fontos ahhoz, hogy energikusnak érezzük magunkat, és úgy tudjunk teljesíteni minden nap, ahogyan azt szeretnénk. Az éjszakai álmatlanság okai közt természetesen szerepel az is, hogy nyugalomban tudja álomra hajtani fejét, de vannak olyan tényezők, melyek ennél sokkal mélyebben befolyásolják az alvás minőségét, mennyiségét.

A leggyakoribb alvászavarnak számít az álmatlanság. Mindegy, hogy többszöri éjszakai felébredéssel, nehéz elalvással, vagy túl korai ébrenléttel, és az ágyban hánykolódással jár, az érintettek jól tudják, hogy gyakorlatilag az egész napjukra rányomja bélyegét az, mennyire kipihentek. Számos altató van forgalomban, és a legegyszerűbbnek talán az tűnhet, ha ezekhez fordul segítségért, de hosszú távon biztosan nem éri meg szedni e készítményeket. Nem csak tompultságot okoznak, hanem hozzájuk szokik a szervezet, és egy idő után hatástalannak bizonyulnak.

Sokkal fontosabb, hogy az éjszakai álmatlanság okai felderítésre, és főként megoldásra kerüljenek. Depressziós, szorongásos panaszokkal küzdő betegek gyakran szenvednek a problémától, de egyes belgyógyászati és neurológiai gondok is okolhatóak. Az alváshigénés tényezők mellett nem elhanyagolható az életmód, és a beteg életében jelen levő gondok sem.

Természetes módon gyógyteákkal, stresszoldással, rendszeres testmozgással, illóolajokkal, és egyfajta alvásra hangoló rituáléval sokat tehet annak érdekében, hogy képes legyen pihenni az éjszaka során. Vigyen rendszert életébe, és ne feledkezzen meg arról, hogy az éjszakai álmatlanság okai legtöbbször pszichés tényezőkben keresendőek!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011