0

Az online társkeresés hátrányai

Az online társkeresés hátrányai

Új ismeretségek, izgalmas levélváltások és kalandos találkozások? Többnyire ezek jellemzik azokat a társkereső oldalakat, melyek a közösségi oldalak mellett töretlen népszerűségnek örvendenek. A vélemények és a tapasztalatok eltérőek, és ha valaki már megégette magát ilyen téren, akkor tény, hogy jóval kevesebb bizalommal fordul az online ismerkedés felé.

Számos előnye mellett az online társkeresés hátrányai sem elhanyagolhatóak, hiszen sokan ülnek úgy a számítógép előtt, hogy csak szabad perceiket szeretnék kellemesen eltölteni, és eszük ágában sincsen személyes kapcsolatokat kialakítani. Arról lehetne vitatkozni, hogy a férfiak, vagy a nők vannak nagyobb veszélyben az ilyenfajta partnerkeresés során, hiszen elsősorban intelligencia és hozzáállás kérdése, hogy mi sül ki egy netes ismeretségből.

Ahhoz, hogy az online társkeresés hátrányai felismerhetőek legyenek, nem csak a kitűnő emberismeret a fontos, hanem az is, hogy az első néhány levélváltás, chat-beszélgetés alkalmával olvasni tudjunk a sorok között, és meglássuk a monitor másik oldalán ülő olyan  jellemvonásait is, amelyeket nem feltétlenül szeretne elénk tárni.

Kétségtelen, hogy egy jó adag gyakorlat, és tapasztalat kell hozzá, hogy az online társkeresés hátrányai ilyen módon kiszűrhetőek legyenek. Saját helyes döntésünktől is függ, hogy céljainknak megfelelő weboldalon regisztráljuk magunkat, és meg tudjuk különböztetni a rövid távú ismeretségeket a komoly kapcsolatot sejtetőktől. Elsősorban saját dolgunkat könnyítjük meg azzal, ha nem ringatjuk magunkat túl korán hiú ábrándokba.

Iktatva: Web
MACIKA.hu
2011