0

Az úti cél: Görögország

Az úti cél: Görögország

Járt már valaha Görögországban? Ha még nem fedezte fel az ókori művészetek és kultúra egyik bölcsőjének számító országot, akkor még nem késő, hogy e terület mellett tegye le voksát az idei nyáron.

Természetesen az idegenforgalom szempontjából főszezonnak számító nyár a legjobb választás az utazáshoz, hiszen ekkor a nevezetességek felkeresése mellett a tengerparti fürdőzés is programjait gyarapíthatja. Ha azonban az év más időszakában utazna görög földre, akkor nem kell attól tartania, hogy a tikkasztó hőségben a látnivalók megtekintése embert próbáló feladatnak minősül majd.

Bár kétségtelen, hogy Görögország szigetvilága csodás élményeket ígér, de akkor sem fog csalódni, ha a szárazföldi városok mellett teszi le voksát. Az ország északi részén található üdülőhelyek igen kedveltek, hiszen ha nem repülővel tervezik utazásukat a hazai nyaralók, akkor autóval gyorsabban elérhetőek a Thesszalonikitől nem messze elhelyezkedő tengerparti városok. Dél felé haladva azonban a mediterrán térség jellemzői mind szélesebb körben megjelennek, felejthetetlen élményeket kínálva ezzel.

Görögország nevezetességeit napestig sorolhatnánk, hiszen Athén, Spárta, a Delphoi jósda, a Meteorák és a hihetetlen magasságokba épült kolostorok látványa, vagy az Égei-tenger csodás szigetei mind a turisták kedvelt célpontjainak számítanak. A görög gasztronómia, a sportturizmusban rejlő lehetőségek, a kultúra és a mediterrán életszemlélet megismerése mindenképpen megér egy görögországi nyaralást. Az élmény és a kitűnő szórakozás garantált!

 

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011