0

Barcelona a páratlan

Barcelona a páratlan

A katalán főváros, Barcelona igazi kozmopolita nagyváros. Az ide utazók rendkívül színes kulturális és művészi világba nyerhetnek bepillantást, ami tökéletes harmóniában él együtt az ősi tradíciókkal. Spanyolország második legnagyobb városa páratlan egyvelege a múltnak és a modern jelennek. Barcelona a legnépszerűbb spanyol úticélok egyike.

Barcelona hamisítatlan mediterrán életritmusát elég egyszer megérezni ahhoz, hogy aztán az ember újra meg újra visszavágyjon ide. Bár a város hatalmas területen fekszik, a kihagyhatatlan nevezetességeket egymáshoz viszonylag közel találjuk. A Sagrada Familia Barcelona egyik szimbolikus épülete, egy neogótikus stílusú katedrális, melynek létrejötte Antonio Gaudi nevéhez fűződik. A spanyol építész több mint négy évtizedig dolgozott az épületen, hogy az minden részletében az ő stílusát adja vissza. Az eredmény nem is maradt el, a Sagrada Familia, Gaudi fő műve, a világ egyik legkülönlegesebb épülete.

Gaudi másutt is ott hagyta kézjegyét Barcelonában. A Güell Parkban járva mintha egy képzelet szülte világba csöppennénk. Az eredeti elképzelések szerint elegáns lakónegyed állt volna azon a területen, ahol ma a nyitott parkban sétálhatunk. A színes, meghökkentő formavilágot megjelenítő szecessziós alkotások sorával találkozhatunk. A Güell Park méltán gazdagítja az UNESCO Világörökségeinek sorát.

Az 1929-es barcelonai Világkiállításra építették meg a Spanyol Falut, vagyis a Poble Espanyolt, ami nem más, mint egy szabadtéri falumúzeum. Az ország egyes régióra jellemző hagyományos építészeti stílusokat felvonultató lakóházakat láthatunk itt. A barcelonai városnézést a La Rambla teszi teljessé. A kikötőhöz vezető sétálóutca egész évben a város társasági életének központja.

Szerző: MACIKA.hu

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011