0

Bécs legszebb helyei

Bécs legszebb helyei

Bécs hazánkhoz való közelsége, az autópályán való könnyű megközelíthetőség, valamint a számos látnivaló miatt remek választásnak bizonyul akár egy hosszú hétvégére, akár egyhetes tartózkodásra. Amennyiben végig szeretné járni az osztrák főváros minden nevezetességét, bizony fel kell kötnie a nadrágot, mert ezekben nincs hiány! Néhány olyan igyekszünk most összeválogatni, melyeket semmiképpen sem érdemes kihagyni.

Bécs legszebb helyei között kiemelt figyelmet érdemes a Schönbrunni kastély a Pálmaházzal, a kávézónak otthont adó Gloriette-vel, az állatkerttel, és a labirintussal. A Hofburg nem csak az ország irányításával kapcsolatban ismert, hanem gyűjteményei páratlan értékeket tartogatnak a látogatók számára.

A Belvedere két kastélya szintén múzeumlátogatási lehetőséggel várja  a turistákat, akik művészeti értékeket, szobrászati, festőművészeti alkotásokat tekinthetnek meg. A Stephansdom Ausztria egyik legjellegzetesebb gótikus építménye, a templomtoronyból pedig megtekinthető a mesés bécsi kilátás is. Bécs legszebb helyei között megtalálhatóak egyéb vallási jellegű építmények is, mint például az Augustinerkirche, vagy a Michaelerkirche. 

A Duna Torony 170 méter magasan elhelyezkedő étterme tériszonnyal küzdőknek nem javasolt, viszont annál inkább az Aqua Terra Zoo, mely minden természet-, és állatkedvelőt lenyűgöz. Hasonlóképp Bécs legszebb helyei közé tartozik a Planetárium, és a Kapuzinerkirche alatt megtalálható Császári kripta. Ha még nem járt Bécsben, ne hagyja ki az élményt, hiszen minden korosztály és érdeklődési kör talál kedvére való programot a hatalmas városban!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011