0

Behajtási költségátalány – az új ptk. szerint mit jelent?

Behajtási költségátalány – az új ptk. szerint mit jelent?

Manapság ahhoz, hogy egy cég sikeresen működhessen, és hosszú távon is jelen legyen a piacon, elengedhetetlen, hogy megfelelő figyelmet fordítson követeléseinek behajtására. Egy jó kintlevőség kezelő segítségével ez maradéktalanul megvalósítható, s ezzel kapcsolatban azzal is érdemes tisztában lennie, hogy a kintlevoseg.hu szerint behajtási költségátalány csak akkor jár, ha tényleges behajtási cselekmény valósult meg. Ez utóbbira legalább akkora hangsúlyt érdemes fordítani, mint a könyvelésre, vagy az értékesítésre, hiszen az elmaradott kifizetések csak ekkor realizálódnak, és növelik egyértelműen a bevételt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kintlevőségek körülbelül a 60. napig minden további nélkül behajthatóak. Erre a következő harminc napban már öt százalékkal kevesebb esély mutatkozik. Talán ijesztő lehet, hogy a 180. napon túl már húsz százalékkal kevesebb esély van arra, hogy pénzéhez hozzájut.

Mit tehet, ha szeretné elkerülni a behajtással kapcsolatos számos teendőt, és a partnerrel való konfrontálódást? Kintlevőség kezelő cég megbízásával nem csak a behajtás időtartamát csökkentheti, de saját magának is rengeteg munkát spórolhat meg, melyek között – késedelmes fizetésről szó lévén, lássuk be – számos kellemetlen szituáció is adódhat.

A vonatkozó jogszabályok pontos ismerete elengedhetetlen a területen tevékenykedő szakemberek számára, hiszen csak így tudják biztosítani, hogy a jog szabta kereteken belül, mihamarabb hozzájuthasson az Önt megillető összeghez. Érdemes megbízható, profi munkavégzést kínáló cég mellett dönteni, ha kintlevőség kezelésről van szó.

Iktatva: Pénzügy
MACIKA.hu
2011