0

Hogyan zajlik a cserepeslemez tető felrakása?

Hogyan zajlik a cserepeslemez tető felrakása?

Hallottál már a cserepes lemezzel történő tetőfedés előnyeiről? Az alapanyag mindazokat az előnyöket ötvözi magában, melyekkel a hagyományos tetőfedő anyagok rendelkeznek, ám ennél többet várhatsz tőle. A körülbelül 0,4-0,5 mm vastag, hidegen hengerelt acélból készült cserepeslemez kifejezetten tetőfedés céljából használható fel. Az időtállóság alapvető igény a megrendelők részéről, ezért a gyártók a lemez mindkét felületét horgonyzott, vagyis cink alapú felületvédelemmel látja el.

A Pascal szerint a cserepeslemezeket “gyakorlatilag bárhol fel lehet használni, ahol olcsó, gyors, könnyű és egyben esztétikus megoldásra van szükség”.  Leginkább az elöregedett tetőfedési megoldások helyett választják ezt az ingatlantulajdonosok. Persze nem elhanyagolható szempont az ár sem. Míg a klasszikus cserepek egyre inkább borsos áron beszerezhetőek, addig a cserepeslemez fajtái még mindig az elérhető árkategóriában mozognak. A kínálat megjelenés tekintetében igen széles, így akár olyan típus is megtalálható napjaink választékában, mely az égetett cserepekre hasonlít.

A többszörös korrózióvédelemmel ellátott cserepeslemez kifejezetten könnyű, kevésbé terheli a tetőszerkezetet, de ugyanakkor strapabíró jellemzőket is magáénak tudhat. A költséghatékonyság és az egyszerű megmunkálhatóság további előnyöknek számítanak. A nagyobb elemek használatával egy erős, merev tetőszerkezet érhető el, ami kiválóan megállja a helyét az ingatlan stílusától függetlenül. A színek és a minták között bárki rálelhet arra a megoldásra, ami passzol az elképzelésekhez és az ingatlan megjelenésével is összhangban van.

Mivel az alapanyag könnyű, egyszerűen szállítható, mozgatható, és a rögzítés is gyorsan megy, ezért a szakemberek munkadíja sem fog földhöz vágni. Ez igazi kuriózumnak szállít manapság, amikor mind az alapanyagok, mind a szakemberek költsége az egekben van. A korszerű, időtálló cserepeslemez könnyen tisztítható, tulajdonképpen a csapadék, a hó megoldja ezt helyettünk, így a tető mindig esztétikus megjelenéssel bír majd.

A szakemberek által végzett cserepeslemez felrakása az előre megállapított sorrendben történik. A nagyobb elemekkel könnyebb dolgozni, haladósabb a munka. A trapézlemez felrakásához hasonló folyamat gyors, olcsó és egyúttal esztétikus végeredményt produkál. A hagyományos tetőfedési technikák ezzel szemben időigényesek, és a profik munkája sem nélkülözhető. A cserepeslemez felhasználásával akár jelentős összeget spórolhatsz, és mégsem kell kompromisszumot kötnöd a megfizethetőség és a minőség között.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011