0

Diéta egész évben – bombaalak nem csak nyáron

Diéta egész évben – bombaalak nem csak nyáron

A nyári hónapok és a fürdőruhaszezon közeledtével hajlamosak vagyunk fokozottan odafigyelni a táplálkozásra, és a mozgás is intenzívebben megy a célok ismeretében. De mi a helyzet akkor, amikor előkerülnek az őszi kabátok, és már nincs annyira szem előtt alakunk, mint a forró hónapokban? A diéta egész évben történő betartásával megelőzhetjük, hogy áprilisban újra a gyors és hatásos fogyókúrák között kelljen keresgélni.

Nyáron egyébként is jobban megy a fogyás, hiszen ott a rengeteg zöldség-gyümölcs, és  a kánikulában nem is igazán érezzük az éhséget. Másként van ez azonban a tél beköszöntével, amikor otthonunk melegében gyakran választjuk a sütés-főzés kínálta gasztronómiai élményeket. Szervezetünknek is nagyobb szüksége van a tápanyagban gazdag ételekre ilyenkor, s a mozgás elhanyagolásával bizony akár néhány hónap alatt tönkretehetjük a nyáron elért eredményeket. 

Természetesen a diéta egész évben csak úgy tartható, ha azt életmódszerűen építjük be mindennapjainkba. A villámdiétákkal senki ne próbáljon a megengedett időn túl kísérletezni, hiszen súlyos tápanyaghiány, hiánybetegségek, vagy akár komolyabb egészségügyi problémák lehetnek a következmények.

Célszerű a testmozgást a mindennapok részévé tenni, s akár nőként is a súlyzós edzést választani. Attól ne tartson, hogy komoly izommennyiséget fog felszedni, hiszen ez nem valószínű, hacsak nem munkájából adódóan foglalkozik a testépítéssel. A diéta egész évben gondoskodik arról, hogy formás és vonzó maradjon alakja.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011