0

Diéta karácsony után

Diéta karácsony után

Bizonyára nem ismeretlen sokak számára az ünnepi lakomák utáni megdöbbenés, amikor nadrágunkat már nem igazán tudjuk begombolni. Újévi fogadkozások ide, vagy oda, a töltött káposzta és bejglimérgezéssel teli napok után bizony jól jön a testmozgás és a diétás étrend. Ha minden jó szándékunk ellenére sem sikerült mértéket tartani a fenséges falatok láttán, most itt az ideje, hogy ledolgozzuk a hirtelen felszaladt felesleget.

A diéta karácsony után különösen fontos, hiszen még ha az év egyéb időszakaiban nem is fogyasztunk jelentősebb mennyiségű alkoholt, az ünnepi koccintások és a szilveszteri tivornya bizony nem maradnak büntetlenül. Bár a száraz fehérbor még nem minősül vészesnek, de a tömény italozás kalóriabombája, és a sörhöz elfogyasztott rágcsálnivaló elsősorban hasunkon rakódnak le.

Nem csak a kilók miatt fontos a diéta karácsony után, hanem azért is, hogy szervezetünk megtisztuljon, méregtelenedjen az ünnepekkor elfogyasztott laktató, sokszor zsiradékban gazdag tápanyagoktól. Bevallhatjuk őszintén, hogy bármennyire is finom a hurka-kolbász, vagy a tradicionális töltött káposzta, mire elpusztítjuk az elkészített adagokat, már egy porcikánk sem kívánja a továbbiakban a hasonló nehéz ételeket.

A saláták, könnyű, lisztmentes főzelékek, gyümölcsök, és sok-sok ásványvíz remek választásnak bizonyulnak. S hogy a diéta karácsony után még hatékonyabb legyen, és fittségünk is gyorsan helyreálljon, érdemes minden nap legalább fél órát mozogni.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011